VIDEO: Dobrá práce! Policisté zadrželi v Centralu dva roky hledaného muže, který byl odsouzen za pokus o vraždu!
Foto: Policie ČR
Most

Most - Dva roky byl na útěku 36letý muž, který v roce 2017 pobodal před jedním z barů na Rakovnicku 43letého muže a způsobil mu sedmnáct bodnořezných ran. Krajský soud v Praze ho za to odsoudil k dvanácti letům vězení.

Mostečtí policisté zadrželi o tomto víkendu, v obchodním centru Central v Mostě 36letého hledaného P.S., kterého Krajský soud v Praze v červnu 2018 odsoudil v jeho nepřítomnosti pravomocným rozsudkem k 12ti letům trestu odnětí svobody za pokus vraždy a nedovolené ozbrojování.

Hledaný 36letý muž v dubnu 2017, v Rakovníku, před jedním z tamních barů, 17ti bodnořeznými ranami napadl 43letého muže. Toho se lékařům, i přes velmi závažná zranění a kritický stav, podařilo zachránit.

Od doby spáchání skutku, tedy od 30. dubna 2017, se 36letý muž před policisty skrýval. Trestní stíhání proto bylo proti jeho osobě vedeno jako proti uprchlému a současně bylo vyhlášeno nejen celostátní pátrání, ale vydán i evropský zatýkací rozkaz a následně příkaz k zatčení.

Tuto neděli se policistům z Mostecka podařilo muže zadržet v obchodním centru v Mostě. Jeho zadržení předcházel telefonát na linku 158, kdy jeden z občanů hledaného muže poznal. 36letý P.S. se nejprve snažil před policisty utéct, což se mu nepodařilo, následně pak fyzicky proti jednomu ze zasahujících policistů zaútočil. Ti ho zpacifikovali a v poutech převezli na policejní oddělení. U sebe měl v době zadržení zavírací nůž a plynovou pistoli – ani jednu ze zbraní ale nestihl díky rychlému a včasnému zásahu policistů použít.

V souvislosti s tímto incidentem již mostečtí policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření z násilí proti úřední osobě. Kromě dodání muže do výkonu trestu odnětí svobody, kterému se vyhýbal dva roky, budou policisté zjišťovat, kde se odsouzený ukrýval a zda pobýval pouze na území České republiky, nebo ke svému „azylu“ využil i jiné evropské státy.

video

https://www.youtube.com/watch?v=nKr6vukTvgI

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru