Městské hřbitovy i Vtelno. Strážníci dohlížejí na klidný průběh Památky zesnulých v Mostě
Strážníci mostecké městské policie na kontrole hřbitova u kostela ve Vtelně. Foto: Michal Hrdlička
Most

Most - Ve dnech, kdy lidé přicházejí uctít Památku zesnulých, posiluje Městská policie Most kontroly na městských hřbitovech. Motohlídky a pěší hlídky strážníků dohlížejí na místa posledního odpočinku již od soboty 26. října. Od 1. do 4. listopadu bude na městském hřbitově zajištěna nepřetržitá 24 hodinová ostraha pěšími hlídkami strážníků a asistentů prevence kriminality.

„Cílem opatření je zejména zajištění veřejného pořádku a klidného průběhu těchto dní, kdy na hřbitovy přijíždějí nejen občané Mostu, ale také návštěvníci z jiných měst. Strážníci budou dohlížet na parkování a zajištění bezpečného průjezdu vozidel městské hromadné dopravy a integrovaného záchranného systému,“ uvedl ředitel Městské policie Most Jaroslav Hrvol.

Městská policie upozorňuje návštěvníky, aby věnovali zvýšenou pozornost ochraně svého majetku.

„Občané by neměli nechávat v zaparkovaných automobilech viditelně cenné věci. Také při péči o pietní místa by neměli odkládat tašky a kabelky na místa, která nebudou mít nepřetržitě pod dohledem a od odložených věcí odcházet,“ doplnil Jaroslav Hrvol.

Dohled zvyšují i státní policisté

V souvislosti s uctěním Památky zesnulých posílí dohled také policisté v Ústeckém kraji.

Ve zvýšené míře budou policisté dohlížet nad bezpečností a plynulostí silničního provozu. Apelují na řidiče, aby dodržovali pravidla, dbali opatrnosti a ohleduplnosti vůči ostatním účastníkům silničního provozu. Jako každoročně se očekává zvýšený provoz na silnicích, kam vyjíždějí i tzv. sváteční řidiči. "Lze již také očekávat zhoršené klimatické podmínky. V této souvislosti by měli být opatrní i chodci a měli by dbát na svoji bezpečnost. Policisté jim doporučují zvýšit viditelnost při pohybu na silnicích použitím reflexních doplňků," uvádí mluvčí policistů Alena Bartošová.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru