Mostečani vezli v dodávce mezi zeleninou balíky nezdaněných cigaret! Tvrdili, že jde o vánoční dekorace
Foto: Celní úřad
Most

Most, Teplice - V uplynulém týdnu odhalila hlídka mobilního dohledu ústeckých celníků při kontrole vytipovaného vozidla značné množství nezdaněných cigaret.

Celníci zastavili bílou dodávku zn. Mercedes-Benz na komunikaci I/13 mezi Teplicemi a Bílinou. Osádku tvořili dva muži z Mostu, devětatřicetiletý Vietnamec jako řidič a pětadvacetiletý Čech jako spolujezdec.

"Při kontrole nákladového prostoru celníci nalezli uprostřed mezi zeleninou a potravinami i osm stejných krabic přelepených lepící páskou. Na dotaz hlídky, co se v krabicích nachází, sdělil řidič, že vánoční dekorace. Když celníci jednu krabici otevřeli, objevili v ní 50 kartonů cigaret zn. Regina, které postrádaly tabákové nálepky platné na území ČR," uvedl tiskový mluvčí Celního úřadu pro Ústecký kraj Jiří Nejedlý.

V konečném součtu se v nalezených osmi krabicích nacházelo 400 kartonů, tedy 80 tisíc nezdaněných cigaret, jejichž prodejem v tuzemsku by státu vznikla škoda na neodvedených daních ve výši nejméně 350 tisíc korun.

Muži čelí podezření ze spáchání trestného činu zkrácení daně, poplatku a podobné povinné platby, za což jim hrozí trest odnětí svobody až na 3 léta.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru