Komunikace přes Radovesickou výsypku uleví dopravou zkoušené Bílině
Foto: Archiv starostky Hrobčic Jany Syslové
Most

Hrobčice – Mezi Razicemi a Bílinou vzniká komunikace v rámci rekultivace území po důlní činnosti. Nová silnice povede z Razic přes Radovesickou výsypku a realizovaná je v režii společnosti Severočeské doly. „Jedná se o další etapu rekultivace, v jejímž výsledku dojde k obnovení kdysi zrušené komunikace,“ uvádí k výstavbě cesty starostka Hrobčic Jana Syslová.

Zprovoznění nové komunikace usnadní podle hrobčické starostky lidem z okolních obcí spojení s Bílinou a urychlí cestu dál, směrem na Teplice. Z Razic do Bíliny už sice jedna silnice vede. Ta ale končí na kruhovém objezdu u Penny a řidiči pak projíždějí Bílinou, což je v současné době poměrně komplikované. Dopravní situace ve městě, zejména ve špičce, je velmi špatná a město tak bývá často ucpané.

„Nová komunikace Bílinu objede a vyústí na Pražském Předměstí. Urychlí nám to cestu, a navíc se uleví samotné Bílině, která je už dnes dopravně hodně přetížená,“ dodává Jana Syslová. Původně se měla nová komunikace otevřít už v průběhu letošního roku. Nově se předpokládá, že by mohla být zprovozněná v létě příštího roku.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru