Vypil jsem několik piv a panáků vodky, přiznal muž, který sebral a převrátil popeláře
Tady městská policie dopadla muže na útěku. Foto: MP Most
Most

Most - Ke kuriozní nehodě, při které jen shodou náhod nedošlo k neštěstí, došlo sice už předminulý víkend, na povrch ale stále vyplouvají další střípky ze sledu událostí, k nimž 9. listopadu v mosteckých ulicích došlo.

Nyní zveřejnili další podrobnosti i s fotografií pachatele městští policisté. Připomeňme si, co se stalo. Dne 9. listopadu v 6:49 oznámil na tísňovou linku městské policie oznamovatel, že na kruhovém objezdu u Aquadromu došlo k dopravní nehodě, při které se převrátil nákladní vůz na komunální odpad firmy Marius Pedersen. Operační pracovník vyslal na místo strážníky a operátoři městského kamerového systému zahájili monitorování oblasti.

Operátoři kamerou viděli, jak několik osob pomáhá řidiči dostat se z převráceného vozu, a když se mu podařilo dostat se z kabiny vozu, dal se ihned na útěk průchodem v bloku 525 směrem do parku za domem. V tu chvíli nebylo jasné, zda je muž zraněný, jedná pod vlivem psychického šoku nebo je pod vlivem alkoholu. O směru útěku a popisu podezřelé osoby operační pracovníci průběžně informovali všechny motohlídky strážníků, které byly vyslány na místo. Na místě nehody strážníci zjistili, že se ve vozidle nikdo další nenachází, vypnuli motor a zajišťovali bezpečný provoz v místě nehody.

https://www.youtube.com/watch?v=v3jOcJJnQ-o

"Mezitím další hlídka strážníků pronásledovala řidiče na útěku. Strážníci se rozdělili a jeden z nich běžel k dětskému hřišti v parku a dále podle instrukcí operátora k bloku 529. Mezitím druhý strážník uviděl podezřelého, který po spatření vozidla městské policie začal utíkat uličkou mezi rodinnými domy. Informaci o jeho pohybu předal svému kolegovi, který muže dostihnul a přiložil mu pouta," uvádí mluvčí strážníků Veronika Loucká.

"Podezřelý muž byl zjevně pod vlivem alkoholu a doznal, že před jízdou vypil několik piv a panáků vodky. Na místo poté dorazila hlídka Policie ČR, která provedla u podezřelého dechovou zkoušku na alkohol. Muži naměřili přes dvě promile. Dále byl u podezřelého proveden test na přítomnost omamných a psychotropních látek, který byl pozitivní na matamfetamin," dodala Veronika Loucká.

Bylo také zjištěno, že má vysloven zákaz řízení a vozidlo svého zaměstnavatele použil bez jeho souhlasu. Muže si se všemi poznatky a záznamem z kamery městské policie převzali policisté Policie ČR.

Policisté 25letému muži z Mostu sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinů ohrožení pod vlivem návykové látky, neoprávněného užívání cizí věci a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru