Máte aplikace Zabezpečte se? Policisté připomněli lidem, jak se chránit před okradením
Policisté na besedě seznámili seniory s aplikací Zabezpečte se. Foto: Policie ČR
Most

Most - Policisté mosteckého územního odboru včera zavítali do klubu seniorů v Mostě. S přítomnými seniory hovořili o bezpečí nejen osobním, ale i o zabezpečení majetku. Vedoucí oddělení obecné kriminality a policistka oddělení tisku a prevence padesátce seniorů připomínali, jak se chránit před okradením doma, na ulici, v domě, v prostředcích hromadné dopravy, jak předcházet riziku přepadení a okradení, jak se vyhnout podvodům a jak zabezpečit svůj majetek.

Kriminalista seniorům představil projekt „ Zabezpečte se, chraňte majetek sobě i souseda“, který je zaměřen na prevenci proti vloupání do obydlí. Ten ukazuje a doporučuje opatření jak ochránit byty, domy, chaty, chalupy, garáže. Představuje možnosti a způsoby zabezpečení – a to jednak mechanické, ale i elektronickou ochranu a kombinaci obou možností. Nabízí návod, čeho se vyvarovat, jak postupovat, klade důraz na certifikaci výrobků a služeb, které mohou snížit riziko vloupání a také odradit případné pachatele od vniknutí do obydlí.

Rady a způsoby zabezpečení mohou občané v případě zájmu nalézt na https://www.stopvloupani.cz/materialy a informace lze získat i v mobilní aplikaci „Zabezpečte se“, která je volně ke stažení na Google Play či App Store (dle toho, jaký operační program na svém mobilu máte nainstalovaný) a na sociálních a webových portálech Policie ČR a spolupracujících subjektů. Tato aplikace nabízí účinné způsoby zabezpečení domů a bytů i firmy, které se této problematice věnují.

Téměř dvě hodiny se policisté seniorům aktivně věnovali, ukázali, jak aplikace vypadá a kde ji senioři mohou najít, odpovídali na řadu dotazů. Odměnou jim byl potlesk, který v závěru zajímavého povídání zazněl. (ls)

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru