V Mostě řádil žhář! Zapaloval kontejnery, poté je pozoroval. Pustili ho na svobodu
ilustrační foto
Most

Most - Mostečtí kriminalisté odhalili na základě místní a osobní znalosti totožnost muže, který měl zapálit kontejnery a také se je měl pokusit krást.

Podle policistů měl 29letý muž z Mostu minulý měsíc dopoledne v ulici Ke koupališti v Mostě zapálit plastovou nádobu na plastový odpad a o kus dál i modrý kontejner na papíry. Poté odešel do obchodu nakoupit a k místu činu se vrátil a chvíli svůj počin pozoroval. Následně odešel, aniž by učinil jakékoliv opatření k zamezení rozšíření požáru. Na místo přišel druhý den v noci, kde u sportovního objektu překonal oplocení, a na pozemku soukromé firmy se pokusil odcizit napínací mechanismus ze zaparkovaného nákladního auta, což se mu nepodařilo.

V ulici Brigádnická měl muž zapálit kontejner na směsný odpad, počkal, až popelnice zahoří a poté se ještě utvrdil v tom, zda hoří a odešel domů. Od ohně zahořely další tři kontejnery, které stály v blízkosti hořící nádoby na odpady. Žhář má na svědomí i poškození dalších čtyř kontejnerů, když jeden v ulici Pionýrů zapálil v nočních hodinách a od něj pak zahořely další tři.

Celkem Mostečan napáchal svým jednáním škodu za 66 tisíc korun poté, co poškodil celkem 10 plastových kontejnerů. Vyšetřovatel podal podnět na vazební stíhání, muž byl nakonec propuštěn na svobodu, kde bude vyšetřován.

(LS)

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru