Města zaplatí miliony korun za demolice domů, které lidé totálně zničili
Blok 3 v Chanově je již bez lidí, ale stopy tu po sobě nechali výrazné. Foto: Michal Hrdlička
Most

Most - Most i Litvínov připravují demolice panelových domů v Chanově a Janově. Jde o obytné budovy, které jsou neobyvatelné kvůli dlouhotrvající devastaci ze strany tamních obyvatel.

Město Most podá žádost o podporu do programu Ministerstva pro místní rozvoj ČR na demolici bytového domu, bloku 3 na chanovském sídlišti včetně projektu následného využití revitalizovaného území jako veřejného prostoru s funkcí městské zeleně. Podání žádosti musí schválit zastupitelé. Předpokládané náklady na demolici činí 8,497 milionu korun s DPH, ale z toho je stanovena max. výše dotace 4,239 milionu korun. Plocha vzniklá po demolici objektu bude zatravněna a budou tam vysazeny keře.

Uspěje Litvínov s dotací na demolici domů?

Litvínovští zastupitelé budou na základě doporučení Rady města rozhodovat o tom, zda město podá žádost dotaci na projekt demolice bytového domu č. p. 277-282 v Hamercké ulici v litvínovské části Janov. Pomoci má státní program Podpory revitalizace území, podprogram Demolice budov v sociálně vyloučených lokalitách vyhlášený Ministerstvem pro místní rozvoj ČR.

Dotace je poskytována až do výše 50 % skutečně vynaložených uznatelných nákladů akce a však do maximálně výše 10 milionů korun včetně DPH. Maximální výše dotace se stanovuje dle velikosti žadatele.

Město Litvínov v červenci 2018 vykoupilo od společnosti CPI BYTY pozemky a na nich umístěné stavby bytového domu č. p. 277-282 právě kvůli záměru využít výše uvedeného dotačního programu. Na základě toho byla v roce 2019 zahájena projektová příprava na odstranění zmíněného objektu. Jedná se o panelový bytový dům se šesti hlavními vstupy, který má osm nadzemních podlaží a jedno podzemní podlaží. Objekt je v současné době bez využití.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru