VIDEO: Muži rozkrádali zboží v Amazonu, policie si pro ně přišla rovnou do práce
Foto: Policie ČR
Most

Středočeský kraj - Krajští kriminalisté odhalili trojici mužů, která rozkrádala zboží v jedné z firem zabývající se on-line prodejem jak v Čechách, tak i ve světě. Hrozí jim tresty odnětí svobody za krádeže a za legalizaci výnosů z trestné činnosti. Podle záběrů na videu je patrné, že jde o sklad Amazonu v Dobrovízi. Potvrzuje to i server iDnes.cz.

Krajští kriminalisté zadrželi v těchto dnech tři muže, kteří si ze své práce udělali „výdělečný byznys“. Ve společnosti, pro kterou pracovali, rozkrádali zboží, které následně přes překupníka, za výhodné ceny prodávali. Policie je odhalila, obvinila, nyní jsou již bez práce i „vedlejších“ výdělků.

Na základě oznámení poškozené firmy, která působí v oblasti on-line prodeje nejen v České republice, ale i ve světě, začali krajští kriminalisté prověřovat zvláštní praktiky doposud nekonkrétních osob, které krátily výdělky této společnosti. To firma zaznamenala sama v podobě „mizení“ nejrůznější elektroniky v řádech statisíců. Vzhledem k tomu, že společnost měla zájem na odhalení konkrétních osob, obrátila se se svými podezřeními na policisty.

Kriminalisté pak na základě získaných informací zahájili úkony trestního řízení a započali v dané věci provádět předem naplánované šetření a úkony s cílem zajistit nejen důkazní prostředky, ale zejména pak konkrétní osobu či osoby, které se na trestním jednání, kvalifikovaném jako krádež, měly podílet. Po několikaměsíční důsledné práci se policistům podařilo „rozkrýt“ nezákonné praktiky, do kterých byli zapojeni tři dlouholetí pracovníci společnosti, a to na pozici údržby.

Pro tyto tři muže ve věku 30, 42 a 44 let si policisté přijeli přímo do společnosti, pro kterou pracovali a následně jim na základě zjištěných skutečností sdělili obvinění z trestného činu krádeže podle § 205 trestního zákoníku.

https://www.youtube.com/watch?v=WvHguT2ez1Y

Jak policisté zjistili a zadokumentovali, odcizila tato trojice mužů z meziskladu společnosti na Praze - západ téměř stovku kusů různé elektroniky za bezmála šest miliónů korun, a to zejména elektroniku, o kterou je na trhu zájem - tedy mobilní telefony, paměťové karty, bezdrátová sluchátka, hodinky, fotoaparáty, tablety, kamery, externí disky, apod. a za lukrativní ceny, tedy výrazně levně, je buď prodávali svým známým, nebo je využívali sami, anebo k „odbytu“ zboží využívali také svého známého (52 let), zaměstnaného mimo tuto společnost, který kradené zboží odebíral a rozprodával dál. Tomuto muži pak kriminalisté sdělili obvinění ze spáchání přečinu legalizace výnosů z trestné činnosti podle § 216 odst. 1 trestního zákoníku.

Po zadržení všech těchto osob následovaly domovní prohlídky, a to jak v bydlištích všech obviněných, tak i v dalších prostorách, tedy ve společnosti, kde pracovali a přilehlých objektech, kde kriminalisté také větší část elektroniky zajistili, současně i finanční hotovost přesahující milión korun.

Největší škoda byla prokázána 42letému muži - tomu hrozí v případě pravomocného odsouzení trest odnětí svobody od 2 do 8 let, 30letý muž je ohrožen trestní sazbou v rozmezí jednoho roku až pěti let, 44letému muži hrozí trest odnětí svobody do čtyř let. „Překupníkovi“ elektroniky hrozí v případě odsouzení za legalizaci výnosů z trestné činnosti až 4letý trest odnětí svobody.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru