Na trzích, parkovištích i jinde v ulicích na Mostecku je nyní více policistů
V ulicích na Mostecku je nyní více policistů. Foto: Policie ČR
Most

Mostecko - V ulicích mosteckého okresu se tento měsíc začalo pohybovat více policistů. Důvodem je předvánoční nákupní shon, který každoročně využívají i kapsáři. Toto období je velký lákadlem zejména pro pachatele majetkové trestné činnosti, proto vedení mostecké policie posílilo výkon služby ve městech.

Proti kapsářům vyrazili do mosteckých ulic i mostečtí policisté. Vybrali si centrum města a okolí mosteckých supermarketů, kde se pohybuje větší množství lidí, a kapsáři tyto místa vyhledávají. "Policisté denně mezi nakupujícími na mosteckých trzích působí preventivně a oslovují zejména ty osoby, které věnují svoji pozornost spíše nabízenému zboží, než svým příručním zavazadlům," říká mluvčí policistů Ludmila Světláková.

Muži v uniformách jim poradí, jak se chovat, aby se nestaly obětí kapesních zlodějů. Ti navštěvují právě místa, kde se nachází hodně lidí – zastávky MHD, prostředky městské hromadné dopravy, nákupní centra i vánoční trhy, kde využívají tlačenic a nepozornosti lidí. Nemalý úlovek slibují i zaparkovaná vozidla u supermarketů." I tam musí být nakupující obezřetní zejména při ukládání nákupů do zavazadlového prostoru a neměli by si nechávat na sedadlech odložené tašky, kabelky, mobily. Kapsáři totiž pracují rychle, beze svědků a nepozorovaně," upozorňuje tisková mluvčí policie.

K poslednímu případu krádeže došlo tento týden právě v autobusu jedné městské linky v Mostě. Tam neznámý lapka okradl jednu cestující ženu, kterou připravil o peněženku s finanční hotovostí a různými doklady, aniž by to zaregistrovala.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru