Ve spíži za výtahem v paneláku se usadila rodina s dítětem. Neměli kde bydlet
Ilustrační foto
Most

Bílina - Na služebnu Městské policie Bílina oznámil občan ve večerních hodinách, že v jednom z panelových domů na sídlišti Za Chlumem, patrně v prostoru za výtahem, spí nějaký bezdomovec. Hlídka, která se na místo dostavila, prověřila celý vchod, avšak na chodbě ani na schodišti žádného bezdomovce nezjistila. Přišla ale na něco jiného.

Strážníci v jedné ze spíží zaslechli chrápání. Spíž však byla zevnitř uzamčena. Po chvíli se hlídce podařilo osobu uvnitř probudit. Když se otevřely dveře spíže, nestačili se strážníci divit.

Na podlaze komory, která měla méně než dva metry čtvereční, spaly na kartónech dvě dospělé osoby a malé dítě. Osoby uvedly, že jsou rodina, že nemají kde přebývat a že spíž, do které se všichni uchýlili před chladem, patří k bytu, ve kterém dříve bydleli.

Strážníci ihned učinili veškeré potřebné kroky k zajištění bezpečnosti a zdraví dítěte. Na základě součinnosti strážníků, oddělení sociálně právní ochrany dětí a po domluvě s rodiči bylo dítě neprodleně umístěno v dětském azylovém zařízení.

Případ je nyní v kompetenci příslušných orgánů, které rodině poskytnou nezbytnou pomoc.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru