Hejbni Mostem! Mostečané budou moci vybrat, co se ve městě vylepší
Město Most. Ilustrační foto
Most

Most - Prostřednictvím aplikace Mobilní rozhlas spustí město Most v příštím roce takzvaný participativní rozpočet pod názvem Hejbni Mostem! O co jde? Město uvolní finance, lidé navrhnou několik projektů, které by rádi v Mostě měli a z těch nejlepších se bude vybírat v hlasování.

Město Most se připojí k fenoménu dnešního radničního světa a aplikuje tzv. participativní rozpočet. Ten je jednou z možností jak mezi městem a jeho občany vytvořit partnerský vztah, založený na otevřenosti transparentním přístupu k řešení nedostatků nebo chybějících projektů ve městě.

Na realizaci vyčlenilo město Most do rozpočtu na příští rok dva miliony korun včetně DPH. Tato částka bude sloužit k realizaci investičních nápadů a projektů, které dokáží veřejný prostor ve městě Most oživit, doplnit nebo ho využít k novým, užitečnějším potřebám.

Příkladem může být dětské hřiště doplněné o veřejnou toaletu, vodní prvek, výsadba stromů nebo stánek s občerstvením v místě, kde občané tráví volný čas, sportují, sdružují se. V neposlední řadě se participativní rozpočet stane databází námětů a potřeb pro budoucí zlepšení našeho města.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru