VIDEO NEWS: Vánoční zpravodajská relace našich serverů je tu!
Souhrn zpravodajství přináší Roman Lukáš.
Most

Ústecký kraj – Co se událo v Ústeckém kraji v posledních dnech? Kam se vydat za zábavou? A přispějete na jednu zajímavou věc? Přinášíme aktuální zprávy ve vánočním vydání.

Bruslení pod širým nebem

Chcete si užít bruslí a trápí vás, že nemrzne? Nemusí. V kraji na několika místech vyrostla umělá kluziště. Ledová plocha je v centru Mostu u magistrátu, u teplické Olympie či na žateckém náměstí. Umělý led pak najdete třeba na náměstí v Kadani. Co již musíte oželet, jsou vánoční trhy. Ty s příchodem svátků skončily.

Adoptuj sedačku

V Litvínově spustili akci Adoptuj sedačku. Cílem je oslovit obyvatele města i firmy z Litvínova a okolí, aby poskytli dar na obnovu sedaček v kulturním zařízení Citadela. Současné jsou desítky let staré a nevyhovují nynějším standardům. Jména dárců budou zveřejněna na webových stránkách Citadely a u vstupu do kina bude vytvořena zeď díků, kde budou uvedeni všichni bez ohledu na výši daru.

VIDEO

https://www.youtube.com/watch?v=jLbm_wa_Rng

Požár v bytě v Mostě

Štěstí v neštěstí. To měl 94letý muž v Mostě, u kterého doma začalo hořet. Včas ho z bytu v přízemí zachránil statečný muž za pomoci několika hlídek strážníků. Před Vánoci tak přišel naštěstí jen o pár věcí, nedoznal vážnější újmy na zdraví.

Učitelé se vzdělávali

Na své si letos díky projektu Implementace krajského akčního plánu vzdělávání Ústeckého kraje přišli učitelé ze základních i středních škol Ústeckého kraje. Setkali na čtyřech Letních školách, měli možnost učit se od nejlepších lektorů ve svém oboru, osahat si a poznat ty nejnovější vzdělávací pomůcky a přiučit se novým trendům ve výuce. Pro pedagogy i žáky základních a středních škol byl pak určen Vzdělávací veletrh, který představil nové metody vzdělávání či moderní pomůcky.

Krajské odysey

Že poznání je vlastně velká zábava a práce v týmu tuto zábavu povyšuje na druhou si ověřili žáci základních a středních škol Ústeckého kraje při krajských odyseách konaných v rámci projektu Implementace krajského akčního plánu vzdělávání Ústeckého kraje. Soutěžilo se v matematice, bioologii, stavebnictví, strojírenství, chemii a robotice. Nešlo jen o znalosti smíšených čtyřčlenných týmů ze škol z celého Ústeckého kraje, především šlo o to, aby se děti načerpaly nové zkušenosti a znalosti a naučily se spolupracovat.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru