VIDEO: Dva chodce u chánovských benzínek dělilo od smrti jen pár metrů
Na reakci řidiče byly dvě vteřiny. Jinak mohlo dojít k tragické srážce.
Most

Most – Byly by to další lidské životy, které by v tomto silničním úseku vyhasly. Již několik chodců zaplatilo svým životem za přebíhání čtyřpruhové silnice číslo 13 v úseku od benzínek na úrovni chánovského sídliště až za vlakové nádraží. V neděli večer hrozila vážná nehoda dalším lidem.

Osobní automobil jede zhruba osmdesátikilometrovou rychlostí ve směru od Bíliny na Most. V tu chvíli se mezi benzínkami, které jsou po obou stranách silnice, ze tmy náhle vynořují dvě postavy. Řidič dupe na brzdu, zasahuje systém ABS a dvojice stíhá dobíhat k okraji vozovky. Vše se obešlo bez zranění, ale jen díky pohotové reakci šoféra, kterému druhý z chodců doslova skočil před auto.

Neuvážené jednání má dvě roviny: Na této silnici nemají chodci co dělat a i kdyby ano, ani jeden z nich neměl povinné reflexní prvky. S nimi by byli vidět daleko dopředu a projíždějící řidiči by o případném nebezpečí věděli mnohem dříve. Život může zachránit i taková drobnost, jako je použití reflexního pásku.

Policisté se při preventivních akcích na chodce zaměřují. Učinili tak v Ústeckém kraji i v předminulém týdnu. Pravidla silničního provozu porušilo 40 chodců a policisté jim udělili pokuty v celkové výši 8 300 korun.

https://www.youtube.com/watch?v=KZJyy6Liitw

Tvořte i vy s námi aktuální zpravodajství pro ostatní čtenáře. Máte čerstvé informace z provozu na našich silnicích? Napište nám, pošlete nám fotku či video na WhatsApp 737 058 283, do zpráv na Facebooku či mailem na adresu Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.. Děkujeme.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru