Nové informace k tragickému požáru ve Vejprtech: Hořet začalo ve společenské místnosti
Na policejní tiskové konferenci se mimo jiné hovořilo i o vejprstké tragédii. Foto: Sandra Veverková
Most

Vejprty – Policisté stále vyšetřují tragický požár v domově pro zdravotně postižené osoby Kavkaz ve Vejprtech. Na čtvrteční tiskové konferenci zveřejnili několik nových informací.

Příčinou požáru, který vypukl v neděli 19. ledna v brzkých ranních hodinách (psali jsme ZDE), byla podle policie manipulace s otevřeným ohněm, technickou závadu tak mohli vyloučit. „Hořet mělo začít v společenské místnosti, konkrétně na gauči, který se v této místnosti nacházel,“ uvedl vedoucí odboru obecné kriminality Martin Charvát.

Policisté spolu s hasiči se měli také předběžně zabývat požárně bezpečnostním řešením stavby. „Prozatímním ohledáním na místě byly v domě zjištěny pouze protipožární dveře,“ doplnil náměstek ředitele krajského ředitelství Policie ČR Zbyněk Charvát.

Kdo konkrétně tedy požár v domově pro postižené založil, se stále neví. Vyšetřování tragické události tak není zdaleka u konce. „V tuto chvíli můžeme vyloučit, že by požár založila osoba zvenčí, řekl Zbyněk Charvát.

Případ tragického požáru policisté vyšetřují jako trestný čin Obecného ohrožení z nedbalosti, kdy viníkovi hrozí trestní sazba až osm let vězení. V domově pro mentálně postižené zemřelo v neděli 8 lidí, 5 osob bylo těžce zraněno a dalších 21 ošetřeno.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru