Litvínovan přijel krást na Meziboří. Přetahoval se o peníze, až je přetrhl
Ilustrační foto
Most

Meziboří - Mezibořští policisté šetřili případ pokusu krádeže v obci Meziboří, ke kterému došlo během minulého víkendu.

Neznámý muž tam oslovil krátce před polednem na ulici seniorku, po které žádal rozměnění pětistovky. Žena mu po opakované žádosti chtěla vyhovět a z peněženky si vzala tři bankovky. Chtěla ovšem nejprve vidět, zda muž peníze opravdu má. "Ten jak viděl v ruce bankovky, tak se je pokusil ženě vytrhnout. To se mu však nepodařilo, důchodkyně je pevně držela a přitom došlo k přetržení jedné z nich. Svoji pozornost tedy zaměřil na její kabelku, které se chtěl zmocnit. Naštěstí se v blízkosti objevil pán, který na lapku zakřičel. Ten se zalekl a z místa utekl," popisuje zlodějské počínání mluvčí mosteckých policistů Ludmila Světláková.

Muž ho pronásledoval, zloděj měl ale náskok a zmizel. Policisté následně provedeným šetřením zjistili ještě týž den, kdo je podezřelý a začali po něm pátrat. "V pondělí si hlídka litvínovských policistů v obci Hamr všimla muže, který odpovídal popisu podezřelého, a zadržela ho. Sedmatřicetiletý Litvínovan si převzal záznam o sdělení podezření z pokusu krádeže na osobě, za který mu hrozí až tříletý trest odnětí svobody," dodala mluvčí policie.

Muž byl již v minulosti potrestán za loupež, trest vykonal v roce 2018. Ke zranění ženy nedošlo.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru