VIDEO: Nexen Tire daroval žateckému Klokánkovi praktické vybavení
Klokánek získal potřebné věci. Foto: Olga Markuzziová
Most

Žatec – Jihokorejský výrobce pneumatik Nexen Tire Europe pomohl vybavit žatecký Klokánek, který poskytuje zázemí pro děti ohrožené zanedbáváním, týráním a vyžadující okamžitou pomoc. Firma pořídila organizaci vybavení, nezbytné k běžnému provozu - lednici, myčku a pračku. Dary v celkové hodnotě 30 000 korun předali zástupci společnosti ředitelce místního Klokánka v Žatci Jitce Tůmové Šatavové.

Předání darů proběhlo v zařízení Klokánka v Žatci, který se čtyřmi byty poskytuje kapacitu pro dvacet ohrožených dětí. Na místě byli přítomni zástupci společnosti Nexen Tire Europe z nedaleké zóny Triangle v čele s manažerkou personálního oddělení Lindou Kostrůnkovou. Ta vysvětlila, proč se Nexen rozhodl pomoci právě Klokánkovi. „Fond ohrožených dětí, pod který Klokánek spadá, je dlouhodobě výrazně podfinancovaný a je závislý na podpoře veřejnosti. Podnikáme v blízkém sousedství Klokánka a rozhodli jsme se proto věnovat mu vybavení, které mu usnadní péči o děti v nouzi,“ uvedla manažerka.

Klokánek dostal od Nexenu lednici, myčku a pračku v celkové hodnotě 30 000 korun. „V Klokánkovi bydlí v jednom bytě až pět dětí s pečující tetou, která musí zajistit kompletní chod domácnosti – vařit, prát, uklízet a mnoho dalšího. Darování elektrospotřebičů je pro nás velkou podporou, které si vážíme,“ vyjádřila poděkování Nexenu ředitelka žateckého Klokánka Jitka Tůmová Šatavová.

Videoreportáž

https://www.youtube.com/watch?v=gB_bY9ktl7s

Nexen Tire Europe poprvé podpořil Klokánka o Vánocích 2019. Tehdy se zaměstnanci závodu rozhodli obdarovat každé dítě, pobývající v zařízení. „Již dvacet let se snažíme pro děti vytvářet klidné, stabilní a bezpečné zázemí plné pozitivních podnětů a zážitků. S tím nám pomáhá také firma Nexen Tire Europe. Její zaměstnanci připravili pro naše děti dárky pod stromeček podle přání dětí. Sešly se nám tak balíčky s dobrotami i oblečení,“ upřesňuje ředitelka Tůmová Šatavová.

Zařízení Klokánek poskytuje neodkladnou rodinnou péči týraným, zanedbávaným, zneužívaným či jinak ohroženým dětem, které nemohou zůstat ve vlastním rodinném prostředí nebo o které nemůže vlastní rodina dočasně pečovat. A to až do doby, než se mohou vrátit domů nebo je pro ně nalezena náhradní rodina či jiné vhodné řešení. Po celé republice funguje 15 zařízení Klokánek, které provozuje Fond ohrožených dětí (FOD).

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru