OBRAZEM: Dodávka jela po dálnici totálně přecpaná. V tomhle bordelu řidič vezl stovky kilo masa!
Foto: Policie ČR
Most

Ústecký kraj - V úterý bylo v areálu dálničního oddělení v Řehlovicích provedeno kontrolní vážení u řidiče dodávky, který jel po dálnici D8 ve směru od Prahy do Ústí nad Labem. Vážením bylo zjištěno, že porušil maximální přípustnou hmotnost vozidla 3500 kg o 1500 kg.

Řidič navíc na místě silniční kontroly nedokázal doložit doklad od nákladu, proto byla na místo přivolána hlídka Celní správy a byla nařízena kontrola nákladu, kterou se zjistilo, že řidič v nákladovém prostoru dodávky, která není určena pro přepravu chlazených potravin, přepravoval s ostatním nepotravinovým nákladem i 487 kg drůbežího masa a mořských plodů určených k další distribuci. Na místo byla přivolána Krajská veterinární správa pro Ústecký kraj, která provedla znehodnocení přepravovaného masa s nařízením k jeho likvidaci.

1202dodavkakz1

1202dodavka3

Foto: Policie ČR

"Za přetížené vozidlo byla udělena pokuta ve výši 5000,- Kč a provozovatel vozidla je oznámen ke správnímu orgánu k dalšímu řízení. Řidiči a dodavateli rovněž hrozí pokuta podle veterinárního zákona (zákon č. 166/1999 Sb., o veterinární péči a o změně některých souvisejících zákonů, ve znění pozdějších předpisů)," dodává policejní mluvčí Šárka Poláčková.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru