Kriminalisté objasnili tři loupeže v Mostě! Mají je na svědomí dva kluci
Ilustrační foto
Most

Most - Mostečtí kriminalisté objasnili tři loupeže, jedna se stala v lednu, dvě v únoru, všechny v Mostě. Na objasnění pracovali kriminalisté intenzivně, vyhodnocovali poznatky, získané informace i kamerové záznamy v obci. Loupeže měli spáchat dva mladiství, z toho jednu společně.

Oba mladiství měli spolu koncem ledna v odpoledních hodinách v ulici Zdeňka Štěpánka přistoupit k ženě, která se pohybovala za pomocí francouzské hole a ve druhé ruce měla tašku na kolečkách. "Dvojice se chtěla tašky zmocnit a jeden z mladíků měl ženu udeřit do hlavy a druhý se snažil tašku ženě vytrhnout, což nakonec učinil. Poté oba utekli, tašku prohledali. Odcizili z ní peněženku a následně ji odhodili na trávník. Ke zranění seniorky naštěstí nedošlo," sdělila tisková mluvčí Policie ČR Ludmila Světláková.

Další loupež se stala začátkem února v ulici Maxe Švabinského. Tam jeden z dvojice měl sám v podvečerních hodinách na chodníku přistoupit zezadu k důchodkyni a uchopit za tašku, kterou měla v ruce. "Došlo k přetahování o tašku a následnému pádu ženy na zem. Mladíkovi se podařilo tašku získat a z místa utekl. Na útěku mu z tašky vypadla peněženka s hotovostí a doklady. Paní utrpěla zranění a byla převezena do nemocnice," uvedla mluvčí policistů.

V Mostecké ulici Pionýrů měla být přepadena o pár dnů později počátkem února starší žena, která šla o holi po chodníku v blízkosti domu. Bylo krátce po 15. hodině, když si druhý z dvojice mladistvých spolu s další osobou ženu vytipovali a domluvili se spolu na odcizení kabelky, aby získali peníze. "Jeden hlídal a druhý měl ženě kabelku vytrhnout z ruky takovou silou, že důchodkyně upadla na zem, kde zůstala ležet. Oba mladíci z místa utekli a byli pronásledováni dvěma náhodnými svědky, kteří si všimli ležící ženy i prchajících mladíků. Ti na útěku kabelku odhodili. K zadržení dvojice nedošlo," řekla k případu Ludmila Světláková.

Poškozená utrpěla zranění a skončila v nemocnici. Policie obvinila oba mladistvé z provinění loupeže, podíl další osoby z loupeže v ulici Pionýrů je stále v šetření policie. Vyšetřovatel podal u dvojice podnět k návrhu na vzetí do vazby a soud rozhodl o vazebním stíhání obou obviněných.

"Policie tímto děkuje oběma mužům, kteří nebyli lhostejní, aktivně zajistili lup a zraněné ženě poskytli pomoc," vzkázala mluvčí Policie ČR.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru