Podnapilý muž jel na kole půlnočním Mostem a nezvládl řízení. Strážníci mu přivolali sanitku
Městská policie v Mostě. Ilustrační foto
Most

Most - Hodinu po půlnoci prováděli strážníci mostecké městské policie hlídkovou činnost v ul. V. Nezvala. Přitom si všimli muže, který seděl s hlavou v dlaních na zemi, a vedle něj leželo jízdní kolo.

Strážníci se vydali k muži a ten doznal, že jel na kole pod vlivem alkoholu, nezvládl řízení a upadl. Cyklista neměl helmu a stěžoval si na bolesti hlavy a končetin, proto mu strážníci poskytli první pomoc a přivolali zdravotnickou záchrannou službu. Celou událost se všemi poznatky pak strážníci předali k dalšímu šetření Policii ČR.

V souvislosti s tímto případem policie upozorňuje, že stejně jako řidič motorového vozidla ani cyklista nesmí požít alkoholický nápoj nebo užít návykovou látku před jízdou, během jízdy nebo v době, kdy mohl být pod jejich vlivem. Cyklista pod vlivem alkoholu vykonává činnost, při níž by mohl ohrozit život či zdraví lidí nebo poškodit majetek. Tím se dopouští přestupku nebo trestného činu. Za přestupek mu může být uložena pokuta až do výše 50 tisíc korun. Závažnější případy způsobené cyklistou pod vlivem alkoholu pak mohou být kvalifikovány jako trestný čin ohrožení pod vlivem návykové látky.

Nošení ochranné helmy je v České republice povinné pouze u cyklistů do 18 let. Helmu by však měli používat všichni cyklisté včetně dospělých. Podle odborných studií by helma dokázala zabránit až polovině smrtelných úrazů cyklistů.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru