Řidič bez oprávnění, pod vlivem návykové látky chtěl obelstít strážníky. Nepočítal s tím, že ho mohou sledovat kamerou
Řidič bez oprávnění, pod vlivem návykové látky chtěl obelstít strážníky. Foto: MP Most
Most

Most - V ranních hodinách přijalo operační středisko městské policie oznámení, že na parkovišti u VZP stojí delší dobu opuštěné nastartované vozidlo. K události byla vyslána motohlídka strážníků, která v uvedeném vozidle zajistila osobu na místě řidiče. Muž tvrdil, že není řidič a čeká na kamaráda, který auto přeparkuje.

Při kontrole totožnosti bylo zjištěno, že muž není vlastníkem řidičského oprávnění. Vzhledem k tomu, že se muž dle svého tvrzení ničeho nedopustil ani neparkoval v rozporu se zákonem, hlídka místo opustila. Strážníci však požádali kolegy operátory, aby vozidlo monitorovali kamerou městského kamerového dohledového systému (MKDS). Operátor MKDS po několika minutách informoval strážníky, že muž opustil vozidlo a přesedl do jiného, které řídil a vyjel směrem do sídliště.

Strážníci podle informací od operátora uvedené vozidlo našli a s pomocí výstražných majáků ho zastavili. Na místo se následně dostavila hlídka Policie ČR, která provedla u řidiče test na alkohol v dechu s negativním výsledkem a dále test na návykové látky, který byl pozitivní.

Policisté policie ČR si podezřelého se všemi poznatky a záznamem z kamerového systému převzali k dalším úkonům.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru