V Litvínově uvidíte abnormální lidi. Do Sokolovny míří unikátní výstava
Výstava voskových figurín.
Most

Litvínov - Lidé, kteří skutečně žili. Narodili se s různými medicínskými abnormalitami, které je vyřazovaly z lidské společnosti. Byli tak unikátní, že podle nich byly vytvořeny věrné kopie z vosku a vy máte možnost je spatřit již za pár dní na unikátní výstavě v litvínovské Sokolovně.

Figuríny Musea of abnormal people pocházejí z muzea v Petrohradě, které před několika lety vyhořelo. Tato výstava je jednou z posledních svého druhu na světě. Všechny exponáty byly vytvořeny podle historických pramenů, při výrobě byly použity pravé lidské vlasy a lékařské oční implantáty, sochy proto působí dokonale živým dojmem.

Na výstavě uvidíte například muže s chlupatým obličejem, ženu s obličejem muly, muže, který měl na temeni hlavy svoji druhou tvář, či jiného muže, kterému z hrudi vyčníval jeho bratr, a zjistíte, jak žili.

Spatříte umělecká díla, poznáte poutavé osudy lidí, jejichž vzhled byl prapodivnou hříčkou přírody a kteří se od pradávna v naší společnosti vyskytovali. Společnost se jich stranila, ale současně byla přitahována jejich zvláštnostmi. I přes jejich postižení z těchto lidí vyvěrala neskutečná síla a odhodlání vzepřít se osudu a předvést okolí svůj neobyčejný vzhled jako dar – proto často pracovali v cirkusech a panoptikách a často se naučili neuvěřitelným kouskům, kterými ještě více podněcovali zvědavost návštěvníků.

Výstava je vhodná pro všechny věkové kategorie, organizovaným skupinám budou poskytnuty výrazně zvýhodněné ceny vstupného.

Museum of abnormal people bude otevřeno od pondělí 2. března až do neděle 8. března v salonku ve 2. patře v Sokolovně Litvínov, denně od 11 do 18 hodin. Vstupné bude pro dospělé ve výši 80 Kč, pro děti 40 Kč, důchodci a studenti zaplatí 60 Kč. Pokud výstavu v Litvínově nestihnete, uvidíte ji od pondělí 9. března až do neděle 15. března v mosteckém Centralu.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru