Tři žáci školy InterDACT prodělali skvělou praxi v Londýně. Jak si tyto tři měsíce užili?
Foto: Interdact
Most

Most - Žáci mostecké SOŠ InterDACT měli možnost vycestovat díky projektu ErasmusPro na dlouhodobou praxi do Anglie. Byli tři a tři měsíce se mohli zúčastnit mobility pod názvem „Speak. Work. Travel.“ Jak si tuto dobrou zkušenost v anglické metropoli užili?

První týden s nimi v Londýně pobýval i jejich učitel, který je společně s partnerskou organizací ADC College připravil na nadcházející 3 měsíce jejich praxe. Všichni účastníci bydleli v anglické rodině, jež se jim starala o jídlo a ubytování. Účastníci jí dnes neřeknou jinak než naše „anglická máma“, což samo o sobě hovoří o spokojenosti a kladném postoji.

Každý účastník studuje na škole Interdact jiný obor, a podle toho mu byla také vybrána praxe tzv. šitá na míru. Účastník oboru informační technologie pracoval ve společnosti Tech Division, kde spravoval software a hardware a staral se o nástroje a licencování Office 365. Tento žák byl zároveň zvolen partnerskou organizací ADC College zaměstnancem měsíce prosince, což je skvělou vizitkou pro něj samotného i pro naší školu. Účastnice oboru veřejnosprávní činnost pracovala v realitní kanceláři AbbeySpring, kde vykonávala každodenní agendu a absolvovala opravdu velmi těžké překlady důležitých smluv. Účastnice, studující obor sociální činnost, pracovala s mladými a hodně postiženými dětmi v MapledownSchool. Všichni kolegové i děti si jí během tří měsíců velmi oblíbili a kolektiv byl dle jejích slov opravdu skvělý.

2602interdact2

Cíle projektu ukáže až čas, ale už nyní je zjevný obrovský pokrok v angličtině běžné i odborné. Za co jsme ale nejvíce rádi, že si účastníci celý projekt opravdu užili, evidujeme jen samé pozitivní ohlasy a názory. „Pro mě, jako manažera projektu, je nejdůležitější, že to nebylo jen o práci, ale že všichni účastníci procestovali Londýn a jeho okolí opravdu křížem krážem, poznali a viděli všechny známé i méně známé památky, prošli si řadu muzeí a navštívili třeba i divadlo.“ shrnul ve stručnosti Karel Suska.

2602interdact3

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru