VIDEO: Podívejte, takto vypadá špičkové pracoviště magnetické rezonance v mostecké nemocnici
Magnetická rezonance v Mostě. Foto: Oldřich Hájek
Most

Most - Společnost Krajská zdravotní (KZ) pokračuje v plánované revitalizaci Nemocnice Most. V pavilonu A vybudovala nové pracoviště magnetické rezonance, které představila v minulých dnech za účasti zástupců vedení společnosti, nemocnice a dalších hostů.

„Pro Krajskou zdravotní a její vedení je to slavnostní chvíle, pro obyvatele Mostecka jde o zásadní přínos. Při mém nástupu do čela představenstva před šesti lety jsem plánoval mnohé, aby se podařilo mosteckou nemocnici dostat zpět na místo, které zaujímala na začátku, v 80. letech. Hodně se nám povedlo realizovat. Největšími realizovanými investičními akcemi byla rekonstrukce pavilonů A, B a C včetně zateplení budov, a poté i pavilonu plicního oddělení. A těch menších byla celá řada. Rádi bychom pokračovali s dalšími projekty, které máme pro nemocnici v Mostě připraveny, jako je například rekonstrukce ortopedie. Dnes vám můžeme představit přístroj magnetické rezonance 1,5 T nové generace, první, který ve střední a východní Evropě společnost Philips instalovala,“ zdůraznil Ing. Jiří Novák, předseda představenstva KZ.

Dokončili jsme jednu z významných investičních akcí, která zároveň završuje dlouhodobý projekt, jehož smyslem je mít pro pacienty k dispozici magnetickou rezonanci v každé nemocnici Krajské zdravotní. Děje se tak i díky významné finanční podpoře Ústeckého kraje, který je jediným akcionářem společnosti. Dále chci ocenit spolupráci mezi radiodiagnostickými pracovišti Krajské zdravotní zastřešené osobou zde přítomného přednosty radiologické kliniky v ústecké Masarykově nemocnici MUDr. Filipa Cihláře, Ph.D. Poděkování patří i ústeckému emeritnímu primáři MUDr. Milouši Dernerovi, který donedávna působil v roli koordinátora v oboru radiologie,“ řekl Ing. Petr Fiala, generální ředitel KZ.

VIDEO

https://www.youtube.com/watch?v=uzFtr4wa1lM

„Děkuji za podporu vedení společnosti a přeji všem kolegům, kteří na úseku nové magnetické rezonance budou pracovat, úspěšný start a bezproblémový provoz. Je nesporné, že toto důležité pracoviště významně obohatí portfolio zdravotní péče mostecké nemocnice. Doufáme, že představenstvo Krajské zdravotní nám bude i nadále nakloněno a dál bude úspěšně pokračovat revitalizace areálu nemocnice i jednotlivých oddělení,“ uvedl MUDr. Petr Najman, ředitel zdravotní péče Krajské zdravotní – Nemocnice Most.

„Společně s mými spolupracovníky z oddělení se těšíme na práci s magnetickou rezonancí. Velmi si ceníme, že se vedení Krajské zdravotní rozhodlo v případě této vysoce specializované zdravotnické techniky investovat do špičkového, nejmodernějšího přístroje. Věřím, že toto ocení i samotní pacienti,“ řekl MUDr. Ivan Čech, primář Radiodiagnostického oddělení Krajské zdravotní – Nemocnice Most, který přítomné novým pracovištěm magnetické rezonance provedl.

Magnetická rezonance Ingenia Ambition v mostecké nemocnici je prvním ve střední a východní Evropě instalovaným přístrojem nové generace společnosti Philips. Díky nové technologii plně utěsněný magnet snižuje množství kapalného hélia potřebného k jeho chlazení na pouhých sedm litrů. Toto množství z přístroje nikdy neunikne, což znamená, že je na dodávkách hélia zcela nezávislý. Plně utěsněný systém navíc nevyžaduje ventilační potrubí a je o 900 kg lehčí než jeho předchůdce, což výrazně snižuje nároky na umístění a náklady na stavební úpravy, které s sebou nese instalace konvenčních magnetů.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru