Bezpečnostní rada bude řešit připravenost Ústeckého kraje na koronavirus
Ilustrační foto
Most

Ústecký kraj - V pátek 28. února 2020 proběhne v sídle Zdravotnické záchranné služby Ústeckého kraje první letošní zasedání Bezpečnostní rady Ústeckého kraje. Mimo jiné bude řešit také připravenost Ústeckého kraje na možná rizika spjatá se šířením viru Covid-19 známého pod pojmem koronavirus.

Z důvodu zvyšujícího se rizika rozšíření této infekce do České republiky jedná dnes v Praze Ústřední epidemiologická komise. Na jednání Bezpečnostní rady byla proto také přizvána ředitelka Krajské hygienické stanice Ústeckého kraje se sídlem v Ústí nad Labem MUDr. Lenka Šimůnková, která seznámí členy rady s připraveností na krajské úrovni.

Zároveň byla na zasedání přizvána také Mgr. Dana Vaculíková, hlavní epidemioložka Krajské zdravotní, a. s., která seznámí členy rady s připraveností největší sítě zdravotnických zařízení v Ústeckém kraji na možnosti léčby tohoto virového onemocnění.

Krajská zdravotní, a. s. žádná mimořádná opatření v souvislosti s koronavirem nepřijala, situaci však každý den pozorně sleduje. V Masarykově nemocnici v Ústí nad Labem je infekční oddělení, které může přijmout i pacienty s koronavirem. Svou připravenost oddělení již v minulosti mnohokrát prokázalo, například při epidemii infekční hepatitidy.

Po zasedání Bezpečnostní rady Ústeckého kraje bude vydána tisková zpráva.

Aktuální informace o infekci COVID-19 způsobené čínským koronavirem můžete sledovat na webu Ministerstva zdravotnictví ZDE.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru