Lidé, kteří potřebují pomoc, najdou v Mostě Diakonii na novém místě
Nová Diakonie v Mostě. Foto: Oldřich Hájek
Most

Most – Kvalitní prostředí pro zaměstnance i klienty, kterým zde pomáhají. To nabízí nové prostory mosteckého střediska Diakonie. Ta se přestěhovala do Lomené ulice v Mostě. V pátek se sídlo představilo pozvaným hostům.

Diakonie má v Mostě za sebou dva měsíce ostrého provozu v novém prostředí. „Našich zaměstnanců je už bezmála třicet, najít vhodný objekt pro tolik lidí nebylo jednoduché,“ uvedla ředitelka Markéta Strížová, ředitelka Střediska sociální pomoci v Mostě – Diakonie Českobratrské církve evangelické. Po dvou měsících může zhodnotit, že klientům se na novém místě líbí a změnu kvitují.

Diakonie pomáhá potřebným. V Mostě nabízí své služby už dvacet let. Provozuje dobrovolnické centrum, sociální práci v ohrožených rodinách, občanskou poradnu, doprovázení pěstounských rodin a Azylový dům pro ženy a matky s dětmi v tísni. Ten jediný není na novém místě, ale zůstal na původní adrese v ulici Mikoláše Alše.

Jak moc jsou služby využívané? Jeden příklad za všechny: Bez několika málo lidí vloni jen občanská poradna podpořila tisíc lidí. Na poradnu se obracejí lidé, kteří potřebují například pomoci s řešením nepříznivé sociální situace.

„Diakonie zastupuje několik služeb, které využívají obyvatelé Mostu. Vážíme si toho, co pro klienty pracovníci Diakonie dělají,“ uvedla Markéta Stará, náměstkyně primátora.

Novou budovu najdete v sídle bývalého Alfa termu, poblíž autobusové zastávky 1. ZŠ.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru