Most je opatrný. Zrušil všechny plánované akce města do konce dubna
Magistrát města Mostu. Foto: Oldřich Hájek
Most

Most - Krizový štáb obce s rozšířenou působností ve středu odpoledne rozhodl, že všechny kulturní, sportovní a společenské akce organizované městem Most nebo jím zřizovanými organizacemi jsou bez ohledu na očekávaný počet návštěvníků s okamžitou platností zrušeny až do 30. dubna 2020. Oznámil to primátor města Mostu Jan Paparega.

Město Most ruší tyto vybrané akce:

  • 4. 4. 2020 Ressl Kros Run
  • 4. 4. 2020 Ukliďme Most
  • 6. – 11. 4. 2020 Velikonoční jarmark
  • 18. 4. 2020 Krajské kolo dechových a jazzových orchestrů
  • 25. 4. 2020 II. Farmářské slavnosti
  • 26. 4. 2020 Zahájení turistické sezony

Město Most dále doporučuje ostatním pořadatelům veřejných akcí, aby při jejich organizaci postupovali obdobně. Doporučení se týká například pořádání Dnů vína na Benediktu (23. – 24. 4. 2020), které se konají na Benediktu, ale organizátorem není město Most. Dále pak Muzejní noci, která je naplánována na 24. 4. 2020 a pořadatelem je Oblastní muzeum a galerie v Mostě.

Muzeum ve stejnou chvíli oznámilo, že "pokud plánujete návštěvu Oblastního muzea a galerie v Mostě, návštěva je možná."

"V souvislosti s preventivními opatřeními proti šíření COVID-19 máme doporučení zrušit veškeré kulturní i vzdělávací akce s účastí nad 50 osob - konference, semináře, přednášky apod. (Na rozhodnutí ředitele, popř. osoby pověřené vedením organizace, je tyto akce zrušit do odvolání zcela.) Operativní řešení je především v zájmu zdraví všech návštěvníků," informovala Jitka Klímová z propagace mosteckého muzea.

Bezpečnostní rada kraje, ani vedení kraje zatím nerozhodly o uzavření příspěvkových organizací v oblasti kultury pro veřejnost.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru