Virus nezastavil rozsáhlé práce na nové trati. A začala kvůli tomu i značná omezení pro řidiče
Uzavřený obchvat Litvínova. Opravuje se tam železniční nadjezd. Foto: Oldřich Hájek
Most

Litvínov – Od neděle do 17. dubna je uzavřený železniční přejezd v Louce u Litvínova. Od soboty do 3. července je potom uzavřen obchvat Litvínova, část silnice č. 27. Řidiči osobních aut mohou přes město, nákladní dopravy se týkají velmi dlouhé objížďky.

Po zimním přerušení výstavby začaly další plánované práce na revitalizaci trati mezi Litvínovem a Oldřichovem. Kromě výluk na železnici se stavba dotýká i řidičů.

„Přestože se v současné době ve společnosti všichni dennodenně potkáváme s omezeními a restrikcemi běžného života, způsobenými virovou nákazou, prověřovali jsme spolu se zhotovitelem všechny možné scénáře a k úrovni dnešních nařízení Vlády ČR jsme schopni výluky zahájit a spolu se Zhotovitelem ukončit podle plánu, resp. s nepatrným prodloužením na některých částech díla, které cestující veřejnost v podstatě ani nezaznamená,“ sdělil Martin Schejbal ze Správy železnic.

Momentálně se musejí šoféři vyhnout železničnímu přejezdu mezi Litvínovem a Loukou. Přejdou tam jen pěší. Objížďka vede přes Lom.

Jedna výluka na železnici se dotýká samotného dopravního uzlu, železniční stanice Louka u Litvínova a měla by trvat do 17. dubna.

Druhá výluka je na úseku Litvínov – Louka u Litvínova, kdy proběhne rekonstrukce mostního nadjezdu I/27 -011 v kritickém stavu nad železniční tratí. Měla by měla být ukončena v červenci. Uzavřena je v tomto úseku i silnice. Pro řidiče automobilů do tří a půl tuny platí objízdná trasa přes město. Nákladní automobily uzavírku objedou přes Bílinu, Teplice a Dubí.

Třetí rozsáhlá výluka železniční dopravy z Louky u Litvínova do Oseka se bude dotýkat dlouhého úseku, měla by zajistit bezpečnější a komfortnější železniční dopravu mezi Oldřichovem u Duchcova a oblastí v okolí Litvínova. Tato výluka by měla být ukončena 11. listopadu 2020.

„Všechny výluky jsou pečlivě dlouhodobě předem plánovány, mají svou opodstatněnost a hlavně, jsou koordinovány a schváleny napříč celým spektrem úřadů a organizací, aby mohly zajistit lepší cestování veřejnosti či nákladní dostupnost oblasti,“ uvedl Martin Schejbal ze Správy železnic.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru