Silničáři postaví v Bílině nový jízdní pruh ve směru na Most. Uleví provozu u Lidlu
Místo travnatého pásu vravo bude jízdní pruh pro automobily. Foto: Oldřich Hájek
Most

Bílina - Ředitelství silnic a dálni (ŘSD) získalo stavební povolení na úpravu páteřní silnice I/13 v blízkosti okružní křižovatky se silnicí II/257 v Bílině. Dostavba přímého pruhu ve směru na Most zamezí v tomto místě tvorbě kolon.

ŘSD pokročilo v přípravě stavby, která řidičům usnadní cestu přes město Bílina. V přilehlém prostoru u stávající okružní křižovatky vedle supermarketu Lidl bude vybudován samostatný jízdní pás v délce 162 metrů. Díky tomu nebudou muset řidiči při cestě po silnici I/13 z centra Bíliny dále směrem na Most (ulice Bílinská) vjíždět do okružní křižovatky. Do ní je napojena i silnice II/257 (ulice Spojovací), jejímž správcem je Ústecký kraj.

Okružní křižovatka patří mezi nejzatíženější dopravní body města s průměrnou denní intenzitou provozu přesahující 15 tisíc vozidel. Takové množství má negativní vliv na plynulost a bezpečnost silničního provozu. Nová komunikace (tzv. bypass) vznikne v prostoru mezi okružní křižovatkou a řekou Bílina. Pruh bude mít vlastní osvětlení. Samotné stavební práce budou hotové během jediné stavební sezony.

Předpokládaná doba realizace je přibližně tři měsíce, přičemž stavba by mohla být zahájena a dokončena ještě v letošním roce. Předpokládaná cena stavby je 3,1 mil. Kč bez DPH.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru