Mostecká nemocnice obdržela čtyři tisíce respirátorů. Jde o druhou část daru od místní teplárny
Respirátory pro mosteckou nemocnici. Foto: UE
Most

Most -  Třetí letadlo s pomocí, kterou se podařilo zajistit skupinám EPH a J&T, přivezlo ve středu krátce po půlnoci 200 tisíc respirátorů N95. Polovina z tohoto počtu, určená pro ČR, je postupně distribuována do nemocnic, měst a částečně i firem, které zajišťují základní obsluhu obyvatelstva. Celkem bylo zatím do Česka a Slovenska dodáno vedle těchto respirátorů také 1 500 000 chirurgických roušek, 20 000 ochranných obleků, 25 000 ochranných brýlí a 50 000 testů.

Již ve středu předali ředitelé společností skupiny United Energy Milan Boháček (UE) a Petr Horák (ST) první část pomoci městům Most a Litvínov a také mostecké nemocnici v podobě třiceti devíti tisíc kusů jednorázových ústenek. Nyní obdržela Krajská zdravotní - Nemocnice Most další dar, a to 4 000 kusů respirátorů N95.

„Na začátku vyhlášení nouzového stavu, tedy počátkem března jsme na tom s pomůckami byli podobně jako všichni v celé republice, nebyli jsme úplně dobře vybaveni. Nicméně situace se postupně mění k lepšímu i díky darům takových společností jako je EPH (Energetický a průmyslový holding). Před třemi dny jsme obdrželi 12 tisíc ústenek a dnes dorazila dodávka čtyř tisíc respirátorů FFP2. Této pomoci si opravdu ceníme a velmi děkujeme společnosti za tyto pozitivní kroky,“ řekl k poskytnutému daru MUDr. Petr Najman, ředitel mostecké nemocnice.

„Vážíme si každé takové pomoci, která pro zaměstnance Krajské zdravotní do našich nemocnic přichází ve dnech, kdy je ochranných pomůcek pro zdravotníky v České republice stále ještě nedostatek. Děkujeme firmě EPH za dar, který se dostal jejím prostřednictvím do České republiky,“ poděkoval již ve středu Ing. Jiří Novák, předseda představenstva Krajské zdravotní.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru