OBRAZEM: Takto to vypadalo při požáru uvnitř Celia. Naměřili hasiči nějaké škodliviny?
Hasiči likvidují požár v areálu skládky Celio. Foto: HZS Ústeckého kraje
Most

Kopisty - Dvanáct hasičských jednotek zasahovalo v sobotu odpoledne u požáru na skládce komunálního odpadu Celio u Růžodolu.

Hořel drcený odpad v přístřešku a v hale. Byl vyhlášen třetí stupeň poplachu z důvodu počtu nasazených jednotek.

Hasiči zřídili čerpací stanoviště, voda je dopravována kyvadlově. Policisté na silnici č. 27 mezi Mostem a Litvínovem na odbočce do Kopist kvůli práci hasičů řídili dopravu. Černý kouř se vlivem hašení změnil na bílý. Balíky v přístřešku jsou vyskladňovány nakladačem a bagrem, který poskytla firma Celio.

Lokalizaci požáru oznámili hasiči ve 14.16 minut, úplnou likvidaci zatím ve chvíli vydání článku neohlásili.

Na místo byl vyslán měřící vůz. „V okolních obcích žádné koncentrace škodlivých látek nenaměřil,“ uvedl Hasičský záchranný sbor Ústeckého kraje.

Před rokem změnil Ústecký kraj kvůli častým požárům integrované povolení pro skládku Celio. Podle nového povolení musí například skládka dodržovat pokyny, které by měly zamezit častému vzniku požárů.

Foto

2803skladkapozar2

2803skladkapozar3

2803skladkapozar4

Video

https://www.youtube.com/watch?v=1GLxgEpcIyI

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru