Krajská zdravotní zprovoznila v ústecké Masarykově nemocnici výjimečný operační sál
Foto: Krajská zdravotní
Most

Ústí nad Labem - Zrekonstruovaný operační sál funguje na Infekčním oddělení Krajské zdravotní, a. s. - Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem, o. z. Modernizace této mezi infekčními odděleními v České republice výjimečné součásti byla dokončena ve zrychleném režimu v minulých dnech.

Krajská zdravotní, a. s., (KZ) tak reagovala na vývoj epidemiologické situace kolem nákazy SARS-CoV-2 způsobující onemocnění COVID-19.

„Sál je vybaven moderními technologiemi, připraven pro zákroky všech operačních oborů. Celkové náklady na rekonstrukci tohoto pracoviště a jeho vybavení dosáhly 2,5 milionu korun včetně DPH. Financování akce zajistila Krajská zdravotní z vlastních prostředků,“ uvedl Ing. Jiří Novák, předseda představenstva KZ, který připomněl, že vedení společnosti dlouhodobě usiluje o kvalitní zázemí a vybavení zdravotnických pracovišť v každé z pěti nemocnic, které společnost v Ústeckém kraji provozuje. „Dokončení rekonstrukce sálu na infekčním oddělení bylo ale, zcela pochopitelně, v posledních dnech prioritou,“ zdůraznil.

„Dokončením této rekonstrukce byla nyní završena revitalizace infekčního pavilonu, který již dříve prošel díky investiční finanční podpoře Ústeckého kraje kompletní rekonstrukcí. Jsem přesvědčen, že zrekonstruovaný sál pomůže nejen zdravotníkům na infekčním oddělení, kteří jsou v posledních dnech a týdnech vystaveni ohromnému tlaku a pracovnímu napětí, a kterým bych i tímto za jejich práci chtěl poděkovat,“ uvedl Ing. Petr Fiala, generální ředitel KZ.

Na infekčním oddělení v ústecké nemocnici pracuje téměř 100 zdravotníků. „Celý objekt je do značné míry soběstačný a oddělený od ostatních částí nemocnice, což je zvláště nyní velkou výhodou. S 75 lůžky patří ústecké pracoviště mezi největší infekční oddělení v České republice. Poskytuje diagnostickou a léčebnou péči v celém rozsahu oboru přenosných nemocí pacientům všeho věku, od novorozenců po dospělé. Na jednotce intenzivní péče hospitalizuje nemocné i s nejzávažnějšími stavy včetně těch, kteří potřebují náhradu životních funkcí umělou plicní ventilací. Zrekonstruovaný sál byl připravován pro výkony u pacientů se závažnou infekcí, kteří vyžadují operaci, a jejich transport do jiných pavilonů nemocnice by byl spojen s rizikem šíření nákazy,“ uvedl primář oddělení MUDr. Pavel Dlouhý.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru