Koronavirus: Tři základní pravidla, na která nezapomínejte! Nově na ně upozorňují i plakáty
Tři jednoduchá pravidla, která mohou zmírnit epidemii. Foto: MZ ČR
Most

ČR - Situace kolem onemocnění COVID-19 je úplně nová. Navíc přišla řada opatření a nařízení, se kterými se musíme naučit žít na denní bázi, alespoň dočasně.

Kampaň Spolu proti koronaviru proto přináší univerzální jednoduchá pravidla, jak se za současné situace chovat a co dělat pro své zdraví. Důležité je, že chráníte-li sebe, chráníte i své okolí. „Tři základní pravidla, na která nesmíme teď zapomenout. Zakrývat si ústa a nos, nechat si odstup 2 metry od ostatních a mýt si ruce. Dali jsme proto do ulic připomínku. Je důležité tato pravidla dodržovat,“ uvedl ministr vnitra Adam Vojtěch a poděkoval všem, kteří se pravidly řídí.

I když Světová zdravotnická organizace byla zpočátku vůči rouškám zdrženlivá a dokonce je označila za potenciální riziko při neopatrné manipulaci, nyní začíná svůj přístup měnit. „Připouští, že nošení roušek, i po domácku vyrobených, má smysl a skutečně může pomoci zmírnit šíření koronaviru,“ dodal Adam Vojtěch.

Celkový počet osob s prokázaným onemocněním Covid-19 v celé České republice v sobotu ráno dosáhl 4 194. Provedeno bylo 74 tisíc testů, 74 lidí se uzdravilo, zemřelo již 56 pacientů.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru