Muž požádal několik společností o peníze. Lhal jim, že má práci a vydával se za známého
Ilustrační foto
Most

Most - Z přečinu úvěrového podvodu čelí obvinění 29letý muž z Chebska. Ten měl dle policistů z oddělení hospodářské kriminality v Mostě prostřednictvím internetu a v jednom případě telefonicky požádat různé společnosti celkem v osmi případech o poskytnutí úvěrů v celkové výši téměř 40 tisíc korun.

V některých žádostech při sjednávání smlouvy uvedl nepravdivé informace o příjmech z hlavního pracovního poměru, i když byl v té době bez zaměstnání a v několika případech při žádosti o úvěr vystupoval jménem a osobními údaji svého známého a to bez jeho vědomí a souhlasu.

"Jen v jednom případě mu byl úvěr vyplacen v částce 8 tisíc korun, kdy na úvěru doposud neuhradil ničeho a tím poškozené společnosti vznikla škoda ve výši osm tisíc korun," uvedla mostecká policejní mluvčí Ludmila Světláková.

Obviněný muž je stíhán na svobodě.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru