Víkendové počasí přinese změnu. Doprovodí nás velká oblačnost a dešťové kapky
Ilustrační foto: CC0
Most

Mostecko - Původně, několik dní nazpět, to vypadalo, že bychom o předposledním víkendu meteorologického jara mohli prožít první tropický den roku 2020. Nyní už je jasné, že zbytek tohoto týdne bude o dost jiný.

PÁTEK 22. KVĚTNA

Čtvrtek byl díky tlakové výši slunný a s denními maximy nad 20 °C i poměrně teplý. Během pátečního dne se ke slovu postupně dostane přední okraj velmi hluboké tlakové níže se středem mezi Britskými ostrovy a Islandem. Zpočátku, v tomto případě v noci, na obloze mnoho oblačnosti nebude, nicméně s příchodem denního světla se obloha začne zabarvovat do bílé až šedé, přičemž v pozdních odpoledních hodinách a večer nepřekvapí déšť. Nejvyšší odpolední teploty okolo 17 až 21 °C.

SOBOTA 23. KVĚTNA

Sobotní počasí mnohé příliš nepotěší. Od půlnoci do dvaadvacáté až třiadvacáté hodiny (plus minus), kdy se přechodně vyjasní, bude oblačno až zataženo a k tomu sprchne. Srážkové úhrny by se měly pohybovat mezi 4 až 8 mm, tedy na metr čtvereční by mělo napršet 4 až 8 litrů vody. Nejvyšší odpolední teploty okolo 14 až 18 °C, ráno v minimu kolem 14 až 10 °C.

NEDĚLE 24. KVĚTNA

Neděli strávíme mezi tlakovou výší se středem u francouzského Bretaňského poloostrova a tlakovou níží se středem nad jižní Skandinávií a tím pádem ve vlhkém severozápadním proudění. Ráno a dopoledne vesměs slunečno, později spíše oblačno s přeháňkami či kratším deštěm. Nejvyšší odpolední teploty okolo 13 až 17 °C, ráno v minimu kolem 9 až 5 °C.

PONDĚLÍ 25. KVĚTNA

Start nového týdne by se měl nést v podstatě ve stejném duchu jako konec uplynulého týdne. Hodně mraků s přeháňkami, nejvyšší odpolední teploty okolo 12 až 16 °C a nejnižší ranní teploty kolem 10 až 6 °C. Přesně takový by měl být letošní 25. květen.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru