Nadšení trvalo pouhé dva dny. Pondělní otevření Kamencového jezera se musí odložit
Otevření areálu Kamencového jezera se odkládá, podle nařízení ministerstva by sem mohlo jen tři sta lidí. Foto: Roman Dušek
Most

Chomutov - Pouhé dva dny trvalo nadšení, se kterým Kamencové jezero ohlásilo brzké otevření areálu. Mělo se tak stát hned v pondělí 25. května, plány ale překazil druhý ministerský dodatek ohledně povinných opatření.

Pro koupaliště bylo původně vyhlášeno omezení kapacity deset metrů čtverečních na osobu. Pro Kamencové jezero to při rozloze areálu nepředstavovalo žádný problém, proto začátkem týdne slavnostně ohlásilo plánované otevření. O dva dny později však muselo plány změnit.

Z dodatku ministerstva zdravotnictví totiž vyplývá, že se na koupaliště vztahuje ještě jiné pravidlo, a sice že v areálu může být maximálně tři sta osob najednou. A to už pochopitelně problém je. „Neumíme si představit, že bychom do areálu pustili jen tři sta lidí a další museli od pokladen vracet domů. Návštěvníkům se omlouváme, ale za těchto okolností nemůžeme otevřít, jak jsme plánovali,“ mrzí Věru Fryčovou, ředitelku Zooparku Chomutov, pod nějž Kamencové jezero spadá.

Vedoucí areálu Karel Ton se ještě doptává na ministerstvu na plánované kroky v nejbližší budoucnosti. „Chceme vědět, jaký máme výhled a případně varianty otevření za rozumných podmínek,“ vysvětluje. Konkrétní datum však zatím přislíbit nemůže. „Věřím, že to bude jen otázka dní a především, že hlavní sezona už bude bez větších omezení,“ dodává.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru