Stavba a oprava silnic v kraji pokračuje: Práce probíhají na těchto důležitých úsecích
Nová komunikace u Chomutova
Most

Ústecký kraj - Ani v době nouzového stavu se nezastavily investiční a projektové práce Ústeckého kraje. Řada rozpracovaných projektů pokračuje, u některých dochází k průběžnému proplácení způsobilých nákladů, tak jak se postupně uzavírají jednotlivé projektové etapy. Ústecký kraj tak za tři projekty na silnicích v regionu dostal vyplaceno téměř 200 milionů korun.

„Investice do dopravní infrastruktury a její modernizace budou klíčové k obnově ekonomiky. Proto jsem rád, že Ústecký kraj nezastavil svou činnost, projekty běží, a to velmi úspěšně, neboť dochází k proplácení uznatelných nákladů v požadované výši. Tentokrát je to téměř 200 milionů, které se vrátily do krajské pokladny a bude možné je použít pro další investice,“ říká náměstek pro regionální rozvoj Zdeněk Matouš.

„Rekonstrukce silnice II/266 Šluknov - Lobendava“ řeší rekonstrukci dílčí části komunikace II. třídy ve Šluknovském výběžku. Konkrétně se jedná o úsek Šluknov (km 9,693) až Lobendava (km 19,932). Povrch komunikací byl kvůli velkému zatížení dopravou v nevyhovujícím stavu, a proto byla navržena rekonstrukce a zesílení krytu (zvýšení únosnosti a účelná úprava výškového vedení) v celém úseku, dále se jedná o rekonstrukci stávajících propustků, mostů, odvodnění a opěrných zdí. Projekt by měl být ukončen se závěrem letošního roku. Celkové výdaje jsou předpokládané ve výši 178,4 milionu korun, očekávaná dotace potom činí 142,6 milionů, část vyplacená v dubnu za ukončenou etapu je 63 milionů.

Dále se jedná o dva projekty na výstavbu zcela nových komunikací, a to u Chomutova a u Roudnice nad Labem. „Nová komunikace u města Chomutova“ zahrnuje rekonstrukci stávající ul. A. Muchy v Chomutově a z větší části výstavbu nové silnice mimo území města Chomutova. Součástí stavby jsou mimo jiného také dvě okružní křižovatky a silniční estakáda nad železniční tratí. Cílem projektu je zejména zkvalitnění napojení Chomutova a okolních obcí na páteřní komunikaci I/13. Koncem března obdržel Ústecký kraj dotaci za ukončenou etapu ve výši 102,3 milionů korun. Celkové náklady se očekávají ve výši 700 milionů korun a ukončení na jaře 2022. Projekt „Nová komunikace u města Roudnice nad Labem“ řeší vybudování obchvatu jižně od města Roudnice nad Labem a jeho napojení na stávající silniční síť. Jedná se o novostavbu, přeložku stávající komunikace II/240, koncový bod je napojen na komunikaci II/246 prostřednictvím nově navržené okružní křižovatky. Mezi hlavní stavební výstupy patří dále 4 mostní objekty, 4 okružní křižovatky, 2 protihlukové stěny a přeložky sítí. Ukončení projektu v celkové výši 392 milionů se předpokládá v prosinci 2021, za ukončenou projektovou etapu obdržel kraj dotaci ve výši 30 milionů korun.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru