Policisté v noci dvakrát kontrolovali stejné BMW. Oba řidiči byli pod vlivem drog
Ilustrační foto: CC0
Most

Mostecko - Hlídka obrnických policistů dnes kolem druhé hodiny v noci zastavila na komunikaci I/13 u obce České Zlatníky osobní vozidlo tovární značky BMW. Důvodem kontroly byla nestandardní jízda vozidla, kdy auto jelo se zapnutými blinkry velice pomalu u krajnice.

Hlídka zjistila, že tříčlenná osádka vozu má problém s pneumatikou. "Policisté však zároveň pojali podezření, že řidič je pod vlivem návykové látky a provedli u něj orientační test, který byl pozitivní na amfetamin a metamfetamin. Řidič se podrobil lékařskému vyšetření a odběru biologického materiálu. Policisté 34letého muže z Teplicka převezli na obvodní oddělení v Obrnicích, kde mu předali záznam o sdělení podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. Oba spolujezdci hlídce uvedli, že si nejsou vědomi toho, že by řidič měl řídit pod vlivem návykové látky," sdělila tisková mluvčí Policie ČR Ludmila Světláková.

O dvě hodiny později policisté hlídkové služby kontrolovali u obce Želenice stejné vozidlo. Za volantem nyní seděl 31letý muž, který byl jedním ze spolujezdců vozu, které bylo kontrolováno již kolem druhé hodiny. "Policisté šetřením zjistili, že nemá řidičské oprávnění k řízení vozidla a při komunikaci s policisty byl značně roztěkaný. I on se podrobil orientačnímu testu na návykové látky, který ukázal na přítomnost stejné látky jako u jeho kamaráda," uvedla Ludmila Světláková.

Policisté 31letému muži z obce na Teplicku sdělili podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky ve zkráceném přípravném řízení a další jízdu mu zakázali.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru