Sousedé v Mostě si pomáhají! Díky nim nedošlo k vykradení bytu a ničivému požáru
Ilustrační foto
Most

Most - Naprosto správně se zachoval muž, který na lince 156 mostecké městské policie požádal o pomoc strážníků, když zjistil, že má jeho soused otevřené dveře od bytu, nereaguje na zvonění, a domníval se, že se mu mohlo něco stát.

Po přijetí oznámení byla na místo vyslána motohlídka strážníků, která se po svém příjezdu spojila s oznamovatelem. Ten strážníkům ukázal otevřený byt. "Strážníci společně s oznamovatelem vstoupili do bytu, kde našli majitele bytu, který tvrdě spal. Po probuzení se omluvil strážníkům i sousedovi a přislíbil, že si bude příště dávat pozor, aby svůj byt zabezpečil," uvedla tisková mluvčí Městské policie Most Veronika Loucká.

Na lince 156 také požádala o pomoc žena, která v ranních hodinách ucítila zápach zplodin kouře. Operátor kamerového systému začal okamžitě monitorovat místo události a k oznámení byla vyslána nejbližší motohlídka strážníků. Strážníci následně zjistili, že kouř vychází z přízemního bytu. "Když nikdo nereagoval na bouchání a zvonění, pomocí teleskopického žebříku, který je součástí vozidel městské policie, se dostali k oknům uvedeného bytu. Po bouchání na okna se strážníkům podařilo kontaktovat majitele bytu, který uvedl, že vařil brambory a usnul. Strážníkům pak umožnil vstup do bytu, který společně odvětrali, a muž poděkoval sousedovi i strážníkům za záchranu majetku a možná i života," dodala mluvčí k druhému případu sousedské pomoci.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru