Obří křižovatka u Komořan bude až za několik měsíců, mapy ukazují, že je už hotová
Stavba jednoho ze sjezdů nové mimoúrovňové křižovatky u Komořan. Foto: Oldřich Hájek
Most

Komořany – Ředitelství silnic a dálnic aktualizovalo informace o průběhu stavby a termínu dokončení mimoúrovňové křižovatky na silnici I/13 u Komořan. Po jejím dokončení bude silnice mezi Bílinou, Mostem a Chomutovem kompletně čtyřpruhová. Kdy tedy bude hotovo?

Mimoúrovňová křižovatka Třebušice je logickým pokračováním výstavby a modernizace silničního tahu I/13 (E442), který spojuje důležitá průmyslová centra na severu Čech – Chomutov, Most, Teplice, Ústí nad Labem. Po její dostavbě dojde k ucelení čtyřpruhového uspořádání silnice I/13 v úseku od Chomutova do Teplic (mimo průtahu Bílinou).

Slavnostní zahájení stavby se uskutečnilo 27. listopadu 2017. V listopadu loňského roku pokračovaly práce na přemostění železniční tratě. Dokončení prací na části úseku blíže k Mostu ovlivňuje sedání náspu.

Důvodem je dodatečná sanace podloží v místech, kde byl objeven nehomogenní azbest. Původně měla být křižovatka částečně zprovozněna na konci roku 2019. S ohledem na přetrvávající sedání náspu bude stavba zprovozněna kompletně, a to dle předpokladu v srpnu 2020.

V květnu probíhala na části trasy již pokládka asfaltových vrstev. Také pokračují práce na mostu přes železniční trať.

A jak budoucí úsek ukazují mapy jednotlivých provozovatelů? Například dopravniinfo.cz znázorňuje silnici, jako by byla již hotová. Mapy.cz ukazují jak současný, tak budoucí stav. Google a jeho mapy znázorňují jen aktuální trasu.

Dopravniinfo.cz

0106mapydopravninfo

Mapy.cz

0106mapymapycz

Mapy Google

0106mapygoogle

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru