Z Písku až na Mostecko! Zloděj v kradené Octavii projel čtyři kraje, než ho chytili
ilustrační foto
Most

Jihočeský kraj, Mostecko - V sobotu v 16:00 hodin přijali policisté z Obvodního oddělení Písek oznámení o krádeži osobního vozidla tovární značky Škoda Octavia III, černé barvy, které bylo zaparkováno nedaleko píseckého plaveckého stadionu.

Po příjezdu na místo jim oznamovatel popsal typ vozidla a také, že je uvnitř instalován lokalizační GPS modul, který určuje pozici pohybu vozidla. To bylo velmi dobrým vodítkem k zjištění, kde se vůz nachází a na základě toho zjišťovali jak policisté základního útvaru, tak Integrovaného operačního střediska jihočeské policie, že jízda z města nad řekou Otavou je směřována na sever Čech.

Vozidlo s osádkou se z Jihočeského kraje přemístilo do Plzeňského kraje a poté přes Karlovarsko až do Ústeckého kraje. Mezitím byly instruovány všechny hlídky v krajích, které v rámci opatření monitorovali pohyb vozidla. "Po pár hodinách obdrželi strážci pořádku informaci, že se škodovka pohybuje na trase Žatec – Most, až jej policisté Oddělení hlídkové služby Postoloprty spatřili v obci Staňkovice. „Hlídkaři“ začali řidiče pronásledovat, kdy jim ujížděl až do obce Malé Březno na Mostecku. Zde je signál GPS „zavedl“ ke konkrétní adrese, kde nalezli jak vozidlo, tak i za pomocí donucovacích prostředků, zadrželi řidiče uvedeného vozu," uvedl policejní mluvčí Milan Bajcura.

O úkonech byli následně informováni operační důstojníci Krajského ředitelství policie Jihočeského kraje, kteří zajistili další potřebná opatření. "Písečtí policisté případ vyšetřují pro podezření ze spáchání přečinů Krádež a Neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku," uzavřel policejní mluvčí.

Velký dík zaslouží jak zasahující policisté z hlídkové služby, ale i operativní možnosti sledování prostřednictvím lokalizátorů GPS.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru