Litvínov podpoří další podnikatele v souvislosti s dopady covid-19, nebude po nich chtít jeden paušál
Ilustrační foto
Most

Litvínov - Radní města Litvínova souhlasili s odpuštěním poplatku za užívání veřejného prostranství v podobě restauračních zahrádek. A to za období od 1. dubna do 30. září tohoto roku.

Městský úřad Litvínov zatím povolil šest předzahrádek, které jsou umístěné na veřejném prostranství (2 cukrárny, 2 restaurace, 1 pizzeria, 1 barber shop). Místní poplatek za předzahrádku je hrazen měsíční paušální částkou ve výši 1 000 Kč.

„Písemně se na mne obrátila majitelka cukrárny, která v Litvínově působí dlouhou řadu let, se žádostí o prominutí poplatku za předzahrádku. S ohledem na bezpečnostní pokyny proti šíření COVID-19 totiž na zahrádce smí být méně zákazníků, než je tomu obvyklé. Logicky to tak má na podnikatele finanční dopad,“ uvedla starostka Kamila Bláhová.

Rozhodnutí o prominutí nesmí být diskriminační a musí být učiněno pro všechny poplatníky konkrétního místního poplatku definovaného dle obecně závazné vyhlášky, proto se toto prominutí týká všech podnikatelů, kteří v Litvínově získali povolení k provozování předzahrádek.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru