VIDEO: Dron pomáhá každý měsíc sledovat sesuv svahu na třináctce mezi Bílinou a Mostem
Silnice I/13 mezi Bílinou a Obrnicemi. Foto: ŘSD
Most

České Zlatníky - V průběhu roku vzlétá každý měsíc dron nad silnicí I/13 u Českých Zlatníků, aby napomohl při řešení terénních změn, které se na komunikaci objevily.

Již od prosince roku 2019 Ředitelství silnic a dálnic realizuje ve spolupráci s ČVUT odborem Soudního znalectví v dopravě průběžný monitoring terénních změn v úseku silnice I/13 České Zlatníky v km 79,400 směrem Bílina – Most. K monitoringu oblasti je využíván dron a fotogrammetrické měření.

Současně s tímto probíhá geodetické měření kontrolních bodů rozmístěných v oblasti spolu s inklinometrickými vrty. "Důvodem dopravního omezení v tomto úseku je opětovný výskyt trhlin v asfaltovém krytu a také mírný pokles koruny násypu komunikace v tomto místě. Výsledkem monitoringu a měření bude podrobný popis situace v místě, který vzejde z kompletního sledování a následně bude mít ŘSD možnost volby efektivních opatření pro zajištění provozu a bezpečnosti v místě komunikace," uvádí Ředitelství silnic a dálnic.

Měření je prováděno periodicky každý měsíc s plánovanou délkou trvání jednoho roku. V místě je doprava svedena do jednoho jízdního pruhu a dočasně je snížena nejvyšší povolená rychlost.

0307silnice2

Na vozovce jsou patrné trhliny. Foto: ŘSD

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru