10 TIPŮ: Kde jsou v Ústeckém kraji nejhezčí placená koupaliště
Koupaliště v Červeném Hrádku. Foto: Sabina Šťástková
Most

Ústecký kraj – Letošní plavková sezóna odstartovala. Sluneční paprsky doslova vyzývají ke koupání a vodním radovánkám. V létě totiž všude dobře, ale u vody nejlíp.

Míst, kde se můžete osvěžit, je v kraji hned několik. Celá řada koupališť a vodních ploch je však zpoplatněná. Rádi vám proto dáme deset tipů na ta nejhezčí koupaliště, aby vaše investice stála za to. Pokud dáváte přednost koupání v přírodě, deset zajímavých tipů na jezírka, rybníky či pískovny máme zde.

MOSTECKO

1. Koupaliště Ressl

Na Mostecku najdete několik míst vhodných na koupání. Koupaliště Ressl Most je rozhodně jedním z těch, které byste měli navštívit. Areál se nachází v klidnější části města, a proto je ideální zejména pro rekreaci. Na své si tu však přijdou malí i velcí. Dospělí mohou využít prostory pro sport jako například tenisové kurty, minigolfové či beachvolleybalové hřiště. Děti se pak mohou vyřádit na skluzavkách nebo dětských hřištích. A kdybyste měli chuť na točené pivko nebo něco dobrého na zub, můžete zavítat i do místní restaurace.

CENA VSTUPNÉHO:

  • Dospělí: 100 Kč (celodenní vstupné včetně vodních atrakcí a skákacího hradu)
  • Děti do 150 cm: 70 Kč (celodenní vstupné včetně vodních atrakcí a skákacího hradu)

2. Aquadrom Most

Mostecký Aquadrom lze využívat po celý rok, jelikož disponuje vnitřními i venkovními prostory. V létě jsou však v kurzu především tři venkovní bazény – dětský bazén, brouzdaliště a rekreačně-plavecký bazén. Děti se určitě nebudou zlobit, když je ještě pošlete prozkoumat vodní hrad, skluzavky nebo vodní děla. A jestli pak budou potřebovat dobít svou energii, párek v rohlíku nebo langoše z místního občerstvení určitě neodmítnou.

CENA VENKOVNÍHO VSTUPNÉHO:

  • Dospělí: 95 Kč (celodenní vstupné včetně atrakcí)
  • Děti, studenti, důchodci, ZTP a ZTP/P: 65 Kč (celodenní vstupné včetně atrakcí)

CHOMUTOVSKO

3. Kamencové jezero

0707koupalistekamencove

Pokud už máte plné zuby chlorované vody a jste spíše příznivci přírodních vodních ploch, tak Kamencové jezero v Chomutově je pro vás to pravé ořechové. Jedná se o celosvětový unikát a není tedy divu, že si jezero získalo velkou oblibu také u zahraničních návštěvníků. Nemusíte se navíc obávat, že zde narazíte na řasy nebo sinice. Vysoký obsah kamence jim totiž růst nedovolí. Součástí areálu je i velmi pestrá nabídka sportovního využití jako například plážový volejbal, minigolf, stolní tenis, badminton a další. Zapůjčit si můžete i šlapadla nebo lodičky. Nudit se tu rozhodně nebudete.

CENA VSTUPNÉHO:

  • Dospělí: 50 Kč (celodenní vstupné)
  • Děti od 3 do 15 let, ZTP: 40 Kč (celodenní vstupné)
  • Děti do 3 let: vstup zdarma

4. Aquapark Klášterec nad Ohří

0707koupalisteklasterec

Aquapark v Klášterci nad Ohří bývá právem označován za možná nejhezčí venkovní koupaliště v Ústeckém kraji. Moderní areál láká především svou bohatou nabídkou vodních atrakcí. Vedle bazénů nejrůznějších velikostí a tvarů jsou součástí kláštereckého koupaliště také tobogány, skokánky, divoká řeka, vodní hřiby a mnoho dalších. Kromě milovníků rekreace si tu na své přijdou i sportovní nadšenci. Součástí areálu je totiž i 6 kurtů na nejrůznější druhy sportů. A pokud vám při plavání či sportování vyhládne, tak se určitě za nějakou dobrotu z místních občerstvení zlobit nebudete.

CENA VSTUPNÉHO:

  • Jednotné vstupné: 70 Kč (celodenní vstup včetně všech atrakcí)

5. Koupaliště Červený Hrádek

Do třetice všeho dobrého. Na Chomutovsku můžete vyrazit i do Jirkova, kde se nachází rekreační areál a koupaliště Červený Hrádek. K dispozici tu pro návštěvníky je nově zrekonstruovaný bazén a dětské brouzdaliště. Milovníci tenisu a volejbalu tu mají také dveře otevřené. Návštěvu koupaliště lze navíc spojit s pobytem v místním campu.

CENA VSTUPNÉHO:

  • Dospělí, děti od 6 let: 50 Kč (celodenní vstup)
  • Důchodci, ZTP: 40 Kč (celodenní vstup)
  • Děti do 6 let: 10 Kč (celodenní vstup)

TEPLICKO

6. Koupaliště Osek

0707koupalisteosek

Dalším tipem na koupaliště, které stoprocentně stojí za vaši návštěvu, je to osecké. Předloni toto koupaliště prošlo výraznou modernizací a vybudován byl jeden velký bazén, ve kterém se hloubka postupně zvětšuje. Vedle bazénu je nyní zbrusunová pláž s betonovou vanou, která je provozu denně po celé prázdniny. Návštěvu koupaliště navíc můžete spojit s pobytem v místním campu, který je vyhlášený i mezi návštěvníky z jiných zemí.

CENA VSTUPNÉHO:

  • Dospělí, děti od 16 let: 100 Kč (celodenní vstupné)
  • Děti od 6 do 15 let, studenti, senioři po dovršení 65 let: 50 Kč (celodenní vstupné)
  • ZTP, ZTP/P: zdarma

7. Jezero Barbora

Na Teplicku naleznete kromě koupališť s chlorovanou vodou také přírodní jezero Barbora, které je v okolí Teplic vůbec nejrozsáhlejší vodní plochou. Barbora se pyšní především čistou a kvalitní vodou. Z tohoto důvodu je vhodná k potápění či surfování. Opalovat se tu můžete na dvou písčitých plážích.

CENA VSTUPNÉHO:

  • Dospělí: 50 Kč (celodenní vstupné)
  • Děti do 15 let, důchodci: 25 Kč (celodenní vstupné)
  • Děti do 120 cm: zdarma

LITOMĚŘICKO

8. Letní koupaliště Litoměřice

0707koupalistelitomerice

U řeky Labe se na Písečném ostrově schovává malebné litoměřické koupaliště. Součástí celého komplexu je celkem pět bazénů, dvě klouzačky a jeden tobogán. Kolem jsou travnaté plochy, na kterých se můžete opalovat nebo si zahrát třeba partičku karet.

CENA VSTUPNÉHO:

  • Dospělí: 40 Kč/hodina (v ceně není zahrnut vstup na tobogán)
  • Děti do 15 let, důchodci, ZTP, ZTP/P: 25 Kč/hodina (v ceně není zahrnut vstup na tobogán)

ÚSTECKO

9. Termální koupaliště Brná

V krajském městě naleznete oblíbené koupaliště Brná, ze kterého je navíc krásný výhled přímo na řeku Labe. A když vás bude jedna z největších evropských řek natolik vábit, můžete si jít zaplavat přímo do ní. Samotné koupaliště otevírá už začátkem května a funguje až do konce září, jelikož nabízí termální bazény. V areálu si pak můžete zařádit například na tobogánech nebo dalších vodních atrakcích. Pokud vás ale lenošení nebude bavit, tak si na místním hřišti můžete zahrát plážový volejbal.

CENA VSTUPNÉHO:

  • Dospělí: 100 Kč (celodenní vstupné)
  • Děti, studenti, důchodci: 60 Kč (celodenní vstupné)
  • Děti do 120 cm, ZTP, ZTP/P: 20 Kč (celodenní vstupné)

DĚČÍNSKO

10. Aquapark Děčín

Děčínský aquapark nabízí milovníkům vodních radovánek nejen vnitřní bazén, ale i dva venkovní bazény s brouzdalištěm pro děti. Venkovní bazény jsou termálně vyhřívané. Nemusíte se tedy obávat, že by voda byla studená. Pro opalování vám poslouží travnaté prostory, kde si v případě potřeby můžete v klidu dát i šlofíka.

CENA VENKOVNÍHO VSTUPNÉHO:

  • Dospělí: 85 Kč (celodenní vstupné)
  • Děti do 15 let, studenti, důchodci, ZTP: 65 Kč (celodenní vstupné)
REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru