Další zásah celníků v Mostě! Na Budovatelce v Nehtovém studiu před nimi rychle zkoušeli cosi vyhodit
Foto: Celní úřad pro Ústecký kraj
Most

Most - Dne 3. července 2020 šli celníci do provozovny označené „Nehtové studio“ na třídě Budovatelů v Mostě původně na kontrolu zaměřenou na zaměstnávání cizinců. Při vstupu celníků do nehtového studia se jedna žena dala na útěk. Vběhla do technické místnosti provozovny, kde se snažila zadními dveřmi vyhodit pruhovanou tašku.

Hlídka jí v tom ale zabránila. "V tašce celníci nalezli cigarety různých značek a tabák ke kouření, vše bez platné tabákové nálepky. Další cigarety a neoznačené krabičky obsahující tabák odhalili celníci ukryté v růžovém batohu, černé kabelce a modré nákupní tašce, které se nacházely též v technickém zázemí provozovny. K vlastnictví i těchto nezdaněných tabákových výrobků se přihlásila prchající žena," uvedl Jiří Nejedlý, tiskový mluvčí Celního úřadu pro Ústecký kraj.

Celníci z provozovny odvezli celkem 5 436 kusů cigaret různých značek (LM , Minsk, Marlboro) a 3,8 kilogramů tabáku ke kouření (golem, bez označení) v různém balení (v sáčcích a plastových krabičkách), to vše v hodnotě téměř 40 tisíc korun.

Ženu čeká správní řízení a tučná pokuta. Navíc bude muset uniklou spotřební daň ve výši bezmála 26 tisíc korun, celníkům uhradit.

Trafika plná skrýší

Není to jediný úspěšný zásah celního úřadu. Mobilní hlídka celníků navštívila v uplynulých dnech trafiku na sídlišti v Mostě. Nasazený služební pes označil v provozovně propanbutanovou láhev stojící vedle přenosného topení. Když si celníci láhev prohlíželi, zjistili, že má ve dně zhotovena dvířka. Po jejich otevření byla láhev plná krabiček cigaret, které však postrádaly platné tabákové nálepky. Stejně upravená byla i druhá propanbutanová bomba napojená na topení, a i v její útrobách se ukrývaly krabičky nezdaněných cigaret. A to ještě nebylo všechno. Více píšeme v článku OBRAZEM: Tato mostecká trafika byla plná kuriozních skrýší, jednu za druhou odhaloval vycvičený pes!

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru