Muž vesele nakupoval na cizí kartu. Policistům řekl, že ji našel v popelnici
ilustrační foto: CC0
Most

Most - Vyšetřovatel mostecké policie obvinil z přečinu neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku a přečinu krádeže 34letého muže z Chomutova.

Ten měl pomocí cizí platební karty nakupovat zboží. Majetkového deliktu se dopustil přesto, že byl již za obdobný čin potrestán a trest vykonal loni.

Obviněný muž měl prý najít v popelnici peněženku a v ní našel platební karty. S platební kartou měl následně provést několik plateb za zboží různého sortimentu. Též se pokusil ve dvou případech vybrat u bankomatů peněžní částku ve výši 4 900 korun. To se mu však nepodařilo.

"Následně měl uskutečnit čtyři bezkontaktní platby v prodejně u benzinové čerpací stanice. V trafice chtěl provést transakci za dva tisíce, což bylo zamítnuto a další tři transakce provedl též bez úspěchu u čerpacích stanic. Nakonec se v obchodním domě pokusil o platbu za kuřivo, což bylo též zamítnuto," uvedla mostecká policejní mluvčí Ludmila Světláková.

Celkem tedy odcizil částku v hodnotě 1 213 korun a pokusil se odcizit částku v hodnotě 7 708 korun. Obviněný muž nereagoval na opakované výzvy policie, aby se dostavil k výslechu. Policie proto po něm vyhlásila pátrání. Hledaný byl vypátrán policisty tento měsíc v Ústí nad Labem a předán mostecké policii. Obviněný je stíhán na svobodě a hrozí mu až tříletý trest odnětí svobody.

Kdo platební kartu poškozenému odcizil, policie nezjistila. Poškozený o ni přišel, když se vracel v nočních hodinách domů a u vchodových dveří mu měl neznámý pachatel vytáhnout ze zadní kapsy peněženku.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru