Léto se vrací ke slovu. Čeká nás týden tropických veder!
Ilustrační foto
Most

Most - Po deštivém a poněkud chladnějším začátku týdne se mraky rozplynuly a nám se tak znovu naskytl pohled na modrý oceán s plujícím zářivým ostrovem. A hřejivým, rtuť v teploměrech se vrátila do letních, vlastně skoro tropických hodnot. Tropy však na sebe nenechají dlouho čekat.

Nejdříve se ale ještě na skok vraťme do minulosti. Za nedávným deštivým a méně teplým počasím stála zvlněná, pomalu se pohybující studená fronta. Jako první do Česka přinesla bouřky, leckde intenzivní, které postupně přešly v trvalý a mnohde vydatný déšť. Maximální denní úhrny srážek se opakovaně pohybovaly mezi 50 až 70 mm, nikoli však v severozápadních Čechách, těm zvlněná studená fronta příliš pozornosti nevěnovala. Nejvíce u nás napršelo, díky bouřkám, hned v neděli, tzn. 2. srpna. Na Děčínsku spadlo až 26 mm, ve Varnsdorfu 24 mm, v Ústí nad Labem 20 mm... Nejsušším místem byly se 4 mm Klíny spolu s Mostem. „Dycky Most“ už holt vyšlo z módy.

A nyní zpět do budoucnosti:

PÁTEK 7. SRPNA: V noci, ráno, později odpoledne a večer jasno, přinejhorším skoro jasno, mezitím přechodně polojasno až oblačno, to druhé spíše ne, nicméně dešťových kapek se bát nemusíte. Nejvyšší odpolední teploty okolo 29 až 31 °C, nejnižší ranní teploty kolem 18 až 16 °C.

SOBOTA 8. SRPNA: V noci, ráno, dopoledne, k večeru a večer jasno, nic víc než jasno, v době od cca 13 do cca 19 hodin se trochu pohoní mráčky, čímž je míněno, že se z jasna stane polojasno, případně až oblačno (nepravděpodobné), a že se srážkami to bude stejně tak bledé jako o den dříve. Nejvyšší odpolední teploty okolo 30 až 32 °C, nejnižší ranní teploty kolem 18 až 16 °C.

NEDĚLE 9. SRPNA: Další slunný a žhavý den – obloha více méně po dobu všech 24 hodin zcela bezoblačná, více méně proto, že v odpoledních hodinách se na chvíli nějaký ten mráček darabáček zjevit může. Zahradu Vám každopádně nezalije. Nejvyšší odpolední teploty okolo 31 až 33 °C, nejnižší ranní teploty kolem 19 až 17 °C.

PONDĚLÍ 10. SRPNA: Beze srážek, slunečno (azuro nicméně ne), nejvyšší odpolední teploty okolo 30 až 32 °C, nejnižší ranní teploty kolem 19 až 17 °C.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru