Město Most varuje před novým podvodem: Podomní prodejci se maskují za bojovníky proti šmejdům
Ilustrační foto
Most

Most - Podomní prodejci přicházejí s novými fígly, vydávají se za poradce proti šmejdům. Aktuální upozornění pro obyvatele vydalo město Most.

„Varujeme proto všechny lidi, aby si dávali pozor, nic od podomních či pouličních prodejců nekupovali a žádný dokument jim nepodepisovali. I podpisem například nějaké přihlášky může dojít k uzavření smluvního vztahu, byť se tento dokument smlouva nejmenuje,“ upozornilo město na svém facebookovém účtu.

V Mostě je již několik let podomní a pochůzkový prodej (s výjimkou prodeje charitativních předmětů) zakázán. Zákaz se týká celého města a platí po celých 24 hodin. Nenechte se proto ovlivnit žádnými podvodnými praktikami a nenechte na sebe vyvíjet nátlak. Pokud se s osobou, která vám bude chtít něco prodat či nabídnout nějakou službu ať doma či na ulici setkáte, upozorněte ji, že porušuje nařízení města a ihned volejte městskou policii na číslo 156, která dohlíží na dodržování tohoto zákazu. Ten, kdo jej porušuje, může dostat tučnou pokutu.

Zákaz podomního a pochůzkového prodeje upravuje nařízení č. 2/2019 Tržní řád ze dne 25. července 2019. Za jeho porušení hrozí podomním a pochůzkovým prodejcům pokuta až do výše 100 000 Kč.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru