Posílení strategického řízení pro budoucí rozvoj Ústeckého kraje
Krajský úřad Ústeckého kraje. Ilustrační foto
Most

Ústecký kraj - Na krajském úřadě v Ústí nad Labem se realizuje zajímavý projekt zaměřený na zlepšení fungování a vyšší efektivitu úřadu. Součástí je sjednocení přístupu k rozvoji jednotlivých oblastí, jak je definuje základní strategický dokument Program rozvoje Ústeckého kraje, a přenos dobré praxe ze sousedního Saska.

„Na Ústecký kraj je stále nahlíženo jako na oblast těžby a těžkého průmyslu. Skutečnou výzvou pro nás ale je připravit se na strukturální proměnu ekonomiky, definitivní útlum těžby a s tím spojenou změnu charakteru kraje a jeho ekonomiky. V sociální oblasti je třeba problematická místa citlivě řešit a zaměřit se na kvalitu vzdělávání. Kraj musí nabídnout zajímavý pracovní potenciál především vysokoškolsky vzdělaným lidem,“ říká k výchozím bodům projektu náměstek pro regionální rozvoj Zdeněk Matouš.

Koncepci budoucího rozvoje jednotlivých oblastí řeší strategický dokument Program rozvoje Ústeckého kraje, který zahrnuje vize, ale také návrhy konkrétních opatření v oblastech působnosti Ústeckého kraje. Na něj naváže v rámci projektu nově aktualizovaný a zpracovaný program, který umožní rozpracování jednotlivých oblastí rozvoje dle odborů krajského úřadu. Metodický soulad zajišťuje odbor regionálního rozvoje. Právě intenzivní zapojení konkrétních pracovníků úřadu usnadní finální využití dokumentu. Práce začaly z důvodu epidemie prostřednictvím videokonferencí, v současné době se projektové týmy k jednotlivým oblastem pravidelně scházejí.

Projekt probíhá od února 2020 do konce ledna 2022 a je spolufinancován Evropskou unií z Operačního programu Zaměstnanost.

1108krajuk2

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru