VIDEO: Policisté na Kamenčáku radili lidem, jak se chovat bezpečně u vody. Stalo se tam už několik krádeží!
Akce Bezpečně u vody v areálu Kamencového jezera. Malí návštěvníci se radovali například z policejního pexesa nebo omalovánek. Foto: Oldřich Hájek
Most

Chomutov - V areálu Kamencového jezera v Chomutově dnes proběhla preventivní akce Policie ČR s názvem Bezpečně u vody. Policisté upozorňovali návštěvníky na úskalí spojená s pobytem u vody, rozdávali preventivní letáčky i drobné dárky.

Dovolená v Česku je o letošních letních prázdninách nejčastější volbou rekreantů. I z tohoto důvodu byla spuštěna na začátku prázdnin celorepubliková preventivní akce pod názvem „Bezpečně u vody“. Do projektu se zapojili i policisté chomutovského obvodního oddělení. "Rekreanty chceme upozornit hlavně na to, aby si nenechávali cenné věci bez dozoru a nijak nezabezpečené, protože by o ně mohli přijít," uvedla policejní mluvčí Miroslava Glogovská.

V areálu Kamencového jezera se stalo od června už pět případů krádeží jízdních kol. "Majitelé svá kola nijak nezabezpečili a nechali je dokonce přes noc volně opřená vedle karavanu a ráno potom zjistili, že o své kolo přišli. Takže určitě je důležité nenechávat kola nezabezpečené a koupit si například kvalitní lankový zámek," pokračuje policejní mluvčí. Policisté se také zabývali krádeží volně odložené tašky, zmizet měl jednomu z návštěvníků i mobilní telefon.

Poicisté dále vyzývali návštěvníky, aby cennosti, které u vody nutně nepotřebují, raději nechávali doma. "K vodě je opravdu dobré brát jen to nejnutnější, případně využít v areálu, pokud tam jsou, bezpečnostní schránky či trezory. Pokud je u vody vícečlenná rodina nebo parta lidí, tak se mohou domluvit, že se někdo koupe a někdo hlídá cennosti na dece," uzavřela Glogovská.

video

https://www.youtube.com/watch?v=UMBPrXI1EvA

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru